Noaptea Muzeelor la Reşiţa

Noaptea Muzeelor la Reşiţa
„Noaptea Muzeelor” a fost marcată și la Reșița sâmbătă, 16 mai, prin organizarea unor evenimente culturale la Muzeul Banatului Montan
Autor: Pr. Valentin Popovici
„Noaptea Muzeelor” este un punct de referinţă în calendarul lunii mai pentru locuitorii oraşului Reşiţa şi nu numai. Evenimentele organizate la „Muzeul Banatului Montan”, un prestigios obiectiv din judeţul Caraş-Severin, a debutat cu o expoziţie intitulată „Arsenalul şi Camera de Arme a Sibiului în perioada medievală şi modernă”, ce a cuprins exponate de la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Banatului Montan din Reşiţa în parteneriat cu Muzeul Brukenthal din Sibiu, cel mai mare muzeu de istorie şi arheologie din ţară. Un moment muzical, susţinut de grupul clasic „Trio Cameral” din Reşiţa a deschis momentele de prezentare.

Programul evenimentului desfăşurat în 16 mai, a fost următorul: atelier de quilling parteneri fiind Şcoala Gimnazială Nr. 7, atelier de face-painting la care a participat Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa; dansuri populare cu formaţia „Junii Datinei” a Palatului Copiilor din Reşiţa, expoziţiile muzeului deschise pentru vizitare, intrare liberă, precum și sceneta „O familie europeană reunită”, prezentată de elevii Colegiului Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa.

Expoziţia intitulată „Arsenalul şi Camera de Arme a Sibiului în perioada medievală şi modernă” va rămâne deschisă la Reşiţa până în luna septembrie.

Data: 18 mai 2015 • Vizualizări: 386