Noi absolvenţi teologi în Episcopia Caransebeşului

Noi absolvenţi teologi în Episcopia Caransebeşului
Marţi, 22 mai, a avut loc cursul festiv pentru absolvenţii Facultăţii de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, Secţia Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 22 mai, a avut loc cursul festiv pentru absolvenţii Facultăţii de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, Secţia Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa, instituţie şcolară care se doreşte a fi continuatoarea vechiului institut Teologic din Caransebeş înfiinţat în anul 1865.

Manifestările au debutat la orele dimineţii, când a fost oficiată, de către părinţii profesori, Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, în prezenţa elevilor şi a studenţilor teologi, precum şi a conducerii instituţiei de învăţământ teologic. Apoi, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat cursul festiv, susţinut de către părintele profesor Ioan Mihoc.

„Doresc să-mi manifest, încă o dată, bucuria pentru că particip la astfel de evenimente la Caransebeş, evenimente pe care noi le dorim în fiecare an şi pe care cu drag le îmbrăţişăm şi încurajăm. Conducerea Universităţii „Eftimie Murgu”, în mod special d-na rector prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, transmite gândurile sale de bine pentru desfăşurarea acestor evenimente, iar eu ca şi preşedinte al Senatului Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, transmit aceleaşi gânduri frumoase. Sunt convins că această promoţie îşi va duce la bun sfârşit principiile pentru care au fost educată, crescută şi pregătită”, ne-a mărturisit dl. Marian Mihăilă, preşedintele Senatului Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

La Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş, în biserica de lemn cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, situată în incinta şcolii teologice, în prezenţa cadrelor didactice şi a elevilor seminarişti, a avut loc ceremonia festivă şi emoţionantă de predare a cheii, eveniment care marchează în mod solemn absolvirea liceului de către promoţia 2008-2012.


Data: 23 mai 2012 • Vizualizări: 819