Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române
În ziua de 18 august 2014, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române
Autor: www.basilica.ro
În ziua de 18 august 2014, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Între hotărârile adoptate menţionăm:

- Sfântul Sinod a luat act cu îngrijorare de adoptarea legii nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, act normativ deficitar şi ambiguu în multe privinţe, având ca principală motivaţie crearea cadrului legislativ pentru înfiinţarea de cimitire private, de către operatori economici, dar care nu reglementează corespunzător problemele generate prin noutăţile aduse. De aceea, Sfântul Sinod solicită Guvernului şi Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a acestei legi în vederea modificării şi completării acestui act normativ.

- Sfântul Sinod a luat act cu apreciere de rezultatul colectei în sprijinul credincioşilor din Siria organizate în bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române din ţară şi străinătate în primele trei duminici după sărbătoarea Sfintelor Paşti 2014 şi mulţumeşte unităţilor de cult pentru implicare.

- La cererea Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, Sfântul Mucenic Hristofor (9 mai) a fost declarat patron al transportatorilor rutieri din România.

Data: 18 august 2014 • Vizualizări: 865