Noi parteneriate în sprijinul copiilor

Noi parteneriate în sprijinul copiilor

Album foto
Parohia „Schimbarea la Față” din Reșița a încheiat un parteneriat cu firma de catering „Octavian” din Lugoj pentru a oferi copiilor Centrului de tineret „Sf. Ier. Nicolae” din Reșița o masă caldă
Autor: Pr. Claudiu Ciorogariu
Situat în cel mai populat cartier al municipiului Reșița (cartierul Govândari), Centrul de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” a luat ființă la 1 noiembrie 2013, venind în întâmpinarea nevoilor educative și de ordin catehetic ale copiilor de la școlile din zonă. Pentru ca acești copii, pe lângă activitățile care le desfășoară să poată avea și o masă caldă, Parohia „Schimbarea la Față”, în incinta căreia funcționează Centrul de tineret, a încheiat un parteneriat cu firma de catering „Octavian” din Lugoj, care oferă copiilor o masă de prânz gratuit. La prima masă oferită copiilor, părintele paroh Nicolae Haţiegan şi părintele Claudiu Ciorogariu, au săvârşit o slujbă de binecuvântare în prezenţa tinerilor şi a cadrelor didactice, care se ocupă de activităţile cu tinerii centrului.

Centrul de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, prin Departamentul de tineret al Episcopiei, într-un spațiu complet renovat, situat în incinta bisericii parohiei „Schimbarea la Față”. Membrii centrului, coordonat de părintele Claudiu Ciorogariu, au un program bine stabilit în cadrul căruia se desfăşoară diferite activităţi educative şi recreative. Astfel tinerii iau parte la activități artistice (cercuri artistice, dansuri de societate), precum și la repetiții corale, meditații la matematică și limba engleză, oferite gratuit. Echipa cadrelor didactice, care se implică în mod voluntar în activitățile cu tinerii este următoarea: prof. Haţiegan Ioana, prof. Schinteie Nona, prof. Cornean Adela (Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, Reşiţa), prof. Imbrescu Crina (Şcoala Gimnazială Nr.8, Reşiţa), prof. Nica Cornelia (Liceul de Artă „Sabin Păuţa”, Reşiţa), pr. prof. Maidan Cristian.

„Pentru noi, acest parteneriat este un plus deoarece este foarte util ca printre activitățile pe care le desfășurăm să beneficiem și de această masă. Pe lângă parteneriatul încheiat în sprijinul copiilor cu firma „Octavian”, parohia noastră mai are în desfășurare și alte activități sociale, încercând ca în fiecare duminică după Sfânta Liturghie să oferim copiilor străzii și nu numai, o masă caldă. Acest lucru este posibil cu ajutorul firmei „Octavian” din Lugoj, „Dușan și Fiul” din Reșița, dar și cu sprijinul mai multor oameni de bine care ne sunt alături”, a subliniat părintele Claudiu Ciorogariu, coordonatorul Centrului de tineret.

Copiii confecționează în această perioadă și decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, iar toate obiectele realizate vor fi expuse în cadrul unui târg, care se va organiza la biserica „Schimbarea la Față”. Toți banii obținuți se vor folosi pentru excursiile organizate de către Centrul de tineret.

Data: 12 noiembrie 2014 • Vizualizări: 538