Noi proiecte pentru tineri în Protopopiatul Caransebeș

Noi proiecte pentru tineri în Protopopiatul Caransebeș
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă, 2 aprile, a avut loc la casa parohială din Mâtnicu Mare, ședința de constituire a asociației creștine „Prof. Constantin Daicoviciu”
Autor: Pr. Raul But
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă, 2 aprile, a avut loc la casa parohială din Mâtnicu Mare, ședința de constituire a asociației creștine „Prof. Constantin Daicoviciu”. Asociația va avea scop implementarea de proiecte având ca grupuri țintă copiii si tinerii Bisericii noastre, copii si tineri pe care Biserica își doreste implicați în viața spirituală.

Acesta va avea sediul social în localitatea Căvăran, nr. 109 și din el vor face parte: pr. Mircea Domăneanțu de la Parohia Căvăran, pr. Viorel Dumbrava de la Parohia Prisaca, pr. Jucu Aurelian de la Parohia Zăgujeni, pr. Traian Florei de la Parohia Jupa, pr. Sorinel Alexe de la Parohia Peștere, pr. Remus Negru de la Parohia Maciova, pr. Ioan Iaremciuc de la Parohia Copăcele, pr. Nicolae Ileana de la Parohia Ruginosu, pr. Ioan Goloșie de la Parohia Ohaba Mâtnic, pr. Petru Danci de la Parohia Zorile, pr. Trandafir Albai de la Sălbăgelu Nou și pr. Raul Vasile But de la Mâtnicu Mare.

„Dorința noastră, a tuturor preoților implicați este să ne împlinim misiunea de învățători ai oamenilor și mai ales a generației tinere, care manifestă o pierdere dureroasă a identității și a apartenentei la Izvorul Vieții care este Dumnezeu, iar cadrul legal pentru activităti benefice tinerilor s-a hotarat a fi acest O.N.G. pe care l-am constituit la îndemnul și sub purtarea de grijă a ierarhului nostru. Ne-am adunat la Mâtnic, pentru ca în urmă cu 11 ani, de aici, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, am pornit primele tabere de vară adresate tinerilor din zona Caransebeșului”, a precizat pr. Raul Vasile But, paroh la Mâtnicu Mare.

„Considerăm ca această acțiune a grupului de preoți din cercul pastoral Caransebeș este benefică atât pentru Biserică, dar mai ales pentru copiii, tinerii, dar și credincioșii din parohiiile respective, întrucât efectele acțiunilor acestei asociații se vor răsfrânge asupra vieții lor. Menționez că activitatea aceasta va întări legătura dintre Biserică, Școala și Administrația Publică locală. Ne dorim ca pe viitor, O.N.G.-ul, prin proiectele pe care le va implementa cu copiii si tinerii din parohii, sa dovedeasca tuturor ca Biserica este cea care a făcut, face si va face în continuare toate demersurile pentru binele sufletesc al credincioșilor ei” a spus pr. Viorel Dumbrava, președinte ales al O.N.G.-ului.

Acest demers se realizează în contextul proclamarii anului 2016 drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Data: 4 aprilie 2016 • Vizualizări: 610