Noi umblăm și colindăm

Noi umblăm și colindăm
Duminică, 11 decembrie, Corul Protopopiatului Ortodox Român din Reșița, dirijat sub bagheta părintelui Irinel Ionuț Dinu, a susținut un regal de colinde la frații români din Sutjeska (Sărcia)
Autor: Pr. Cosma Florin Cosmin
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, duminică, 11 decembrie, Corul Protopopiatului Ortodox Român din Reșița, dirijat sub bagheta părintelui Irinel Ionuț Dinu, a susținut un regal de colinde la frații români din Sutjeska (Sărcia) ce aparține de comuna Sečanj, la 18 km de frontiera cu România, pe drumul regional Zrenjanin-Vrsac, la 24 km de Zrenjanin, localitate situată în zona centrală a Banatului sârbesc, Voivodina.

Biserica Ortodoxă Română din Sărcia a fost înființată în anul Domnului 1886. Bucuria și recunoștința profundă și reciprocă s-a simțit în atmosfera duhovnicească de așteptare a marii sărbători a bucuriei: nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, fiind totodată un motiv în plus de a cânta colindul sfânt fraților noștri din Sărcia. De altfel, Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Bocşa Montană unde slujește părintele Costiș Ciprian Ion, este înfrățită cu Biserica „Sf. Mare Mc. Dmitrie – Izvorâtorul de mir” din Sărcia Română din anul 2011, credincioșii celor două biserici se vizitează reciproc și periodic împlinind cuvântul Sf. Proroc David care zice „Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună!”(Ps.132,1)

Părintele protopop Gheorghe Șuveți a prezentat foarte frumos colindele ce au făcut obiectul concertului susținut de corul Protopopiatului Ortodox Român din Reșița. Au cântat și corul de copii din Sărcia, condus de doamna profesoară Jana Miloș, dar și un cor al seniorilor din comuna de care aparține Sărcia, Sečanj. Și chiar dacă există o frontieră administrativă ce separă cele două biserici surori, nu a existat nicio frontieră în sufletele celor prezenți, fiind doar bucuria ce ți-o dă întâlnirea cu frații de aceeași limbă și aceeași credință. După terminarea concertului de colinde, am continuat într-o distinsă atmosferă de comuniune la agapa frățească la care am luat parte prin implicarea membrilor Consiliului Parohial. Am plecat fiecare din noi mai împliniți sufletește la casele noastre cu bucuria și nădejdea reîntâlnirilor viitoare.

Data: 13 decembrie 2016 • Vizualizări: 1023