Nou păstor de suflete în Parohia Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane

Nou păstor de suflete în Parohia Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane
Luni, la Praznicul Sfintei Treimi, a fost zi de mare bucurie în Parohia „Înălțarea Domnului” din localitatea Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Diac. Marius Ștefan Dănănău
Luni, la Praznicul Sfintei Treimi, a fost zi de mare bucurie în Parohia „Înălțarea Domnului” din localitatea Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele protopop Nicolae Pereș a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul instalării noului preot paroh, Răzvan Rădoi.

La momentul potrivit părintele Cristian Mokesch, a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța și semnificațiile Praznicului Sfintei Treimi. În prezența autorităților locale, precum și a numeroși credincioși, la sfârșitul slujbei părintele protopop a săvârșit actul instalării prin înmânarea Sfintei Cruci, a Sfintei Evanghelii și a cheilor bisericii, îndemnând pe noul preot paroh să continue activitatea frumoasă, prin realizări duhovnicești și o îndelungată păstorire.

La final, cu vădită emoție, a luat cuvântul tânărul preot Răzvan Rădoi, mulțumind lui Dumnezeu și Maicii Domnului, Preasfințitului Părinte Lucian, părintelui protopop, tuturor celor apropiați și familiei, pentru sprijinul de care s-a bucurat până acum, arătându-se deschis tuturor, pentru o cât mai bună colaborare în împlinirea lucrărilor care vor fi necesare bunului mers al noii parohii în care își va desfășura activitatea preoțească. Credincioșii l-au primit pe noul preot cu bucurie, dovadă fiind numărul mare prezent la sfânta biserică.

Localitatea Eftimie Murgu este situată în Valea Almăjului, poartă numele revoluționarului pașoptist Eftimie Murgu, născut în această localitate şi este atestată documentar în 1410. Biserica actuală a fost zidită în anul 1810 în stil baroc. Prima biserică din Eftimie Murgu a fost construită din lemn și este menționată la anul 1750.

Data: 7 iunie 2017 • Vizualizări: 5601