O cruce de mari dimensiuni a fost ridicată în Parohia Borlovenii Vechi

O cruce de mari dimensiuni a fost ridicată în Parohia Borlovenii Vechi
Sâmbătă, 7 septembrie, în Parohia Borlovenii din Protopopiatul Băile Herculane a fost ridicată o cruce de mari dimensiuni
Autor: Pr. dr. Petrică Zamela
În dimineaţa zilei de sâmbătă, dinaintea Înălţării Sfintei Cruci şi în ajunul praznicului Naşterii Maicii Domnului, 7 septembrie, în Parohia Borlovenii Vechi, Protopopiatul Băile Herculane, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, prin purtarea de grijă a pr. prof. dr. Petrică Zamela, parohul locului şi cu implicarea credincioşilor acestei parohii, a fost ridicată în amintirea celor 1700 de ani de libertate a credintei crestine, acordată prin Edictul de la Milano şi marcarea celor 6000 de ani de existenţă umană neîntreruptă pe aceste meleaguri şi 410 ani de atestare documentară a satului Borlovenii Vechi, cea mai înaltă cruce de lemn de gorun din România.

Crucea are o înălţime de 17 m şi a fost lucrată în parohie de către credincioşi, lemnul necesar ridicării acesteia, fiind adus de la poalele Muntelui Semenic. Crucea este amplasată pe unul din dealurile din apropierea localităţii, străjuind Valea Almăjului dinspre Răsărit şi reamintind tuturor celor care o vor privi că libertatea este un dar al lui Dumnezeu desăvârşit prin Jertfa Crucii, care nu poate fi anulat de absolut nimeni, şi că identitatea naţională românească este inseparabilă de identitatea spirituală creştina şi ortodoxă. În cursul lunii octombrie, în cadrul unor manifestări spirituale, culturale şi nationale, crucea va fi sfinţită.

Data: 11 septembrie 2013 • Vizualizări: 730