O dovadă de iubire

O dovadă de iubire
La sărbătoarea Bunei Vestiri biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ocna de Fier a fost gazda spectacolului „O dovadă de iubire”.
Autor: Pr. Alin Chicoş
În data de 25 martie la sărbătoarea Bunei Vestiri biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ocna de Fier a fost gazda spectacolului „O dovadă de iubire”. Spectacolul a luat fiinţă în urma bunei colaborări dintre Biserică şi Şcoală, anul acesta aflându-se la a IV-a ediţie. Acest spectacol a fost susţinut de elevii claselor I-IV de la Şcoala Gimnazială precum şi de copiii de la Grădiniţa cu program normal din localitate. Spectacolul este ţinut în cinstea Maicii Domnului care a dat o dovadă de iubire pentru neamul omenesc atunci când a spus arhanghelului Gavriil: ,,Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!”(cf. Luca 1,38); dar şi pentru mamele creştine care o au ca model pe Maica Domnului. Copiii prezenţi au recitat cântece şi poezii religioase închinate Maicii Domnului, mama neamului omenesc. Anul acesta am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe părintele Mihai-Petru Vucu, preot pensionar, care a dorit ca în deschiderea spectacolului să ne recite o poezie, creaţie proprie, închinată Maicii Domnului.

Copiii coordonaţi de doamna educatoare Simona Olteanu şi de doamnele învăţătoare: Adelina-Nicoleta Dănoiu şi Mihaiela-Florentina Oprea, au adus bucurie în sufletele şi inimile credincioşilor prezenţi la biserică. La finalul programului, copii au împărţit tuturor doamnelor prezente la spectacol câte o floare confecţionată de ei.

Fiind „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” în Patriarhia Română, am dorit şi noi să arătăm dovada noastră de iubire şi preţuire faţă de tinerii din parohia noastră şi astfel la finalul spectacolului le-am oferit diplome de participare la acest spectacol. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit şi în acest an să organizăm acest spectacol, nădăjduind ca la anul, când avem ediţia a V-a, să cooptăm în acest spectacol şi copii de la alte parohii.

Data: 30 martie 2016 • Vizualizări: 449