O lecție propusă de elevi despre sfinți

O lecție propusă de elevi despre sfinți
În colaborarea dintre Biserică şi Şcoală, colaborare ce a devenit o tradiţie, joi 17 martie, Biserica „Sfântul Apostol Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa, a fost gazda unei noi Ore de Religie mai speciale
Autor: Prof. Diana Raţiu
În colaborarea dintre Biserică şi Şcoală, colaborare ce a devenit o tradiţie, joi 17 martie, Biserica „Sfântul Apostol Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa, a fost gazda unei noi Ore de Religie mai speciale.

La iniţiativa doamnei profesoare Ortensia-Diana Raţiu de la Şcoala Gimnazială Nr.7 Reşiţa şi cu sprijinul părintelui paroh Petru Berbentia, elevii clasei a VI-a B, au avut posibilitatea de a prezenta referate realizate pe baza informaţiilor primite la Ora de religie şi în urma propriilor cercetări. Tema, amintită în titlu, este una foarte importantă, pentru că de sfinţii noştri trebuie să ne aducem aminte întotdeauna.

După rostirea în comun a rugăciunii „Împărate ceresc”, doamna profesor Raţiu a prezentat copiilor intenţia acestui proiect şi a oferit spre vizionare un material despre sfinţi, realizat în format media. Astfel, despre fiecare sfânt a fost susţinut un referat. Câte doi elevi au vorbit despre viaţa şi activitatea sfântului pe care şi l-au ales spre dezbatere, demonstrând că lucrul în echipă este plăcut şi eficient. Portofoliile întocmite au avut un conţinut variat: informaţii despre viaţa şi activitatea sfântului ales, imagini, icoane, rugăciuni, desene și poezii.

Ineditul acestei lecţii s-a datorat gazdei, părintelui Bebentia, care, la fiecare sfânt prezentat, a oferit informaţii în plus, curiozităţi şi amintiri din Ţara Sfântă, îmbogăţind lecţia şi făcând-o şi mai atractivă. La finalul lecţiei, elevii au mulţumit pentru lecţia deosebită şi şi-au exprimat dorinţa de a reveni la biserică pentru o nouă lecţie interesantă.

Data: 18 martie 2016 • Vizualizări: 637