O nouă șansă la viață

O nouă șansă la viață
Ca urmare a dragostei frățești dintre oameni, Episcopia Caransebeșului și Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, au făcut ca tânăra Ioana Teodora în vârstă de 8 ani, din municipiul Reșița, să primească o nouă șansă la viață
Autor: Serviciul Prezidial
Ca urmare a dragostei frățești dintre oameni, Episcopia Caransebeșului și Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, au făcut ca tânăra Ioana Teodora în vârstă de 8 ani, din municipiul Reșița, să primească o nouă șansă la viață. Micuța Teodora a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică și după investigații și cercetări minuțioase, s-a luat decizia de a urma un tratament de specialitate în Italia la Clinica „San Mateo” din orașul Pavia, provincia Lombardia. Acest diagnostic necruțător a determinat familia să depună eforturi consistente și jertfă susținută pentru a-și salva copilul prin acest tratament special.

Acest tratament s-a putut deconta în mare parte de CNAS România, însă în aceste costuri nu au fost incluse cheltuiala părinților de a sta alături de fetița lor, ținând seama de vârsta ei fragedă. Această cheltuială s-a făcut din efortul familial, ceea ce a determinat punerea în vânzare a multor bunuri, precum și pierderea locurilor de muncă ale celor doi aparținători.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Eparhia Banatului Montan a ajutat anul trecut părinții Teodorei să poată să fie alături de fetița lor, oferindu-le partea financiară, (peste 36.000 de lei), pentru ca ei să locuiască în Italia pe toată perioada tratamentului ce a urmat. De asemenea și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei s-a îngrijit ca această familie greu încercată să aibe o locuință cât timp sunt nevoiți să stea în Italia.

După un an de tratament, rezultatele sunt îmbucurătoare, micuța Teodora a făcut progrese foarte mari, în momentul de față reușește chiar să meargă, însă cheltuielile de rezidență ale părinților în Italia sunt greu de suportat. Astfel, Episcopia Caransebeșului a inițiat un nou apel de sprijin al Teodorei în această perioadă și aduce mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și se vor mai implica în acest caz umanitar, atât prin rugăciunea lor, cât și prin partea materială.

Data: 2 mai 2017 • Vizualizări: 6612