O nouă acţiune de voluntariat în Episcopia Caransebeşului

O nouă acţiune de voluntariat în Episcopia Caransebeşului
Tinerii Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului au fost prezenţi în mijlocul elevilor din localitatea Cireşa
Autor: Prof. Rada Petrişor
Îndeplinind prima poruncă „Şă îţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi”, doisprezece elevi ai Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului s-au întâlnit cu preşcolarii şi şcolarii din localitatea Cireşa, judeţul Caraş-Severin, în cadrul unei lecţii deschise. Tinerii voluntari au făcut, pentru elevii din localitate, o incursiune în astrologie şi aeronautică, ne-a precizat coordonatorul de proiect, Petrişor Rada.

La finalul acţiunii, treizeci şi şase de copii defavorizaţi au primit cadouri de la voluntari, constând în dulciuri, cărţi, creioane şi jucării. Întâlnirea a avut loc la Căminul Cultural din Cireşa, fiind prima de acest gen, urmând ca, în colaborare cu parohiile din Episcopia Caransebeşului, voluntarii să ajungă la cât mai mulţi copii din satele de pe Valea Timişului şi Valea Bistrei. Aceste acţiuni de voluntariat vor continua în toate liceele şi în şcolile din Eparhia Caransebeşului.

Data: 20 martie 2013 • Vizualizări: 756