O nouă biserică în filia Stăncilova

O nouă  biserică în filia Stăncilova

Album foto
Sâmbătă, 19 iunie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a pus piatra de temelie pentru biserica filiei Stăncilova din parohia Şopotul Nou, protopopiatul Băile-Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Localitatea Stăncilova este o aşezare izolată situată între Valea Almăjului şi Cheile Nerei, fiind un sat cu case răsfirate pe dealuri. Credincioşii, în număr aproximativ de 300 suflete, nu beneficiază de un locaş de cult propriu, fiind nevoiţi să parcurgă 8 km. prin pădure până la biserica parohială din Şopotul Nou.

Astfel, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, cercetând canonic parohia Şopotul Nou în anul 2008, a propus dimpreună cu părintele paroh Samuel Şendroni şi cu domnul primar al comunei, construirea unei biserici în filia Stăncilova pentru consolidarea vieţii duhovniceşti în această localitate. Propunerea a fost materializată sâmbătă, 19 iunie, prin punerea pietrei de temelie de către Chiriarhul eparhiei alături un numeros sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au participat oficialităţi centrale, judeţene şi locale dimpreună cu un număr însemnat de credincioşi.

La momentul cuvenit, Întâistătătorul eparhiei a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat însemnătatea punerii pietrei de temelie a bisericii ce va purta hramul „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” în postul Sfinţilor Apostoli. La final, Chiriarhul a împărţit binecuvântări arhiereşti şi iconiţe tuturor credincioşilor prezenţi.


Data: 19 iunie 2010 • Vizualizări: 1300