O nouă ediție a proiectului „Credință și istorie pentru toți”

O nouă ediție a proiectului „Credință și istorie pentru toți”
Sectorul Social-filantropic, misionar și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului derulează, în perioada 9-11 mai 2014, în parteneriat cu Primăria Orașului Anina, o nouă ediție a proiectului tematic „Credință și istorie pentru toți”
Autor: Servicul Social-Misionar
Sectorul Social-filantropic, misionar și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului derulează, în perioada 9-11 mai 2014, în parteneriat cu Primăria Orașului Anina, o nouă ediție a proiectului tematic „Credință și istorie pentru toți”. Proiectul – ajuns la cea de-a patra ediție, este implementat sub forma unei excursii de trei zile în „Țara Hațegului” la care vor participa 20 de copii cu vârsta între 11-15 ani din orașul Anina și din municipiul Reșița.

În prima zi a excursiei, grupul de copii, alături de formatori, au participat la un moment de rugăciune și au fost binecuvântați de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.. Ierarhul a mulțumit tuturor celor implicați în proiect și i-a încurajat pe copii sa rămână și pe mai departe aproape de Biserică și de credința cea adevărată, iar la final le-a oferit iconițe și pliante despre Taina Sf. Spovedanii si a Sf. Euharistii.

Pe parcursul celor trei zile, copiii vor fi pelerini și excursioniști deopotrivă, vizitând atât obiective de interes duhovnicesc – Mănăstirea Prislop, biserica Densuș, biserica – monument Colț, precum și obiective istorice – ruinele cetății Sarmisegetuza Ulpia Traiana, cetatea Colț, ș.a. De asemenea, copiii vor participa la un program educativ și catehetic bogat și divers oferit de formatori din cadrul Departamaneului de tineret al Episcopiei Caransebeșului Excursia este oferită în mod gratuit pentru 15 copii merituoși din orașul Anina, dar și pentru cei mai activi 5 membri ai Centrului de tineret „Sf. Nicolae” din Reșița.

Parteneriatul social – educațional în sprijinul copiilor, încheiat între de Episcopia Caransebeșului și Primăria Anina include și alte acțiuni de acest gen, printre care și o tabără de creație în luna iulie a acestui an, găzduită de stațiunea Mărghitaș, aparținătoare orașului Anina. Proiectul este parte integrantă a strategiei Bisericii noastre de familiarizarea a tinerei generații cu valorile credinței și ale neamului.

Data: 8 mai 2014 • Vizualizări: 1028