O nouă ediție a Simpozionului „Iubirea creștină” la Băile-Herculane

O nouă ediție a Simpozionului „Iubirea creștină” la Băile-Herculane

Album foto
200 de elevi reșițeni s-au întâlnit la Băile-Herculane pentru a învăța despre iubirea creștină și recunoștință
Autor: Nicola Beatrice
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, cu sprijinul conducerii Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Reșița şi Primăria Reșița, elevii implicați în proiectului ecumenic „Da EurHope a EurHome” au participat la o nouă ediție a Simpozionului ,,Iubirea creștină” ce a avut loc în perioada 6-8 noiembrie la Pensiunea ,,Casa Ecologică” din Băile Herculane. A fost una din cele mai reușite ediții, având aproximativ 200 de participanți, majoritatea elevi ai Colegiului National ,,Traian Lalescu”, dar nu numai, coordonați de pr. Prof. Nicolae Chiosa, prof. Ovidiu Badescu, prof. Georgeta Raicu şi prof. Gertrude Steiner. Numărul atât de mare al participanților a făcut ca fiecare activitate să devină mai frumoasă, mai emoționantă.

Înainte de a pleca la drum, am făcut o oprire la Biserica „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din Reșița, pentru a ne ruga să avem un drum bun şi un sfârșit de săptămână memorabil. Tinerii au participat la un moment înălțător de rugăciune, oficiată de către Părintele protopop Petru Berbentia şi părintele Romulus Şandru, părintele protopop i-a încurajându-i pe tineri, printr-un profund cuvânt de învățătură.

Tinerii participanți la simpozion s-au bucurat de prezența părintelui Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc în cadrul Episcopiei Caransebeșului, care, împreună cu familia sa, s-a alăturat elevilor atât în activitățile religioase desfășurate, cât și pentru a le vorbi despre importanța pe care acțiunile lor le au în viața Bisericii.

Această întâlnire a fost organizată cu scopul de a ne apropia şi mai mult între noi, de a-i cunoaște mai bine pe „boboci” şi de a-i familiariza cu atmosfera din tabăra de la Loreto (Italia). Li s-a povestit despre activitățile de acolo, iar cei care au participat în tabăra ecumenică au încercat să exprime în cuvinte atmosfera și trăirile de acolo. Tema acestei ediții a fost recunoștința, iar pe marginea acestei teme, Nicole Dolot, elevă în clasa a XII-a, a susținut o scurtă conferință.

În seara zile de sâmbătă, tinerii au organizat „Rugăciunea Luminii” în jurul unui foc de tabără construit cu lemne adunate de ei in timpul excursiei prin pădure din acea dimineață. De asemenea, au fost organizate discuții pe grupe și jocuri. După Rugăciunea Luminii, cei care au dorit, au avut posibilitatea de a se spovedi pentru a se putea împărtăși a doua zi la Sfânta Liturghie.
Duminică, în fața unei frumoase troițe din curtea pensiunii, a avut loc Sfânta Liturghie, oficiată de către pr. consilier Alin Câmpean şi pr. prof. Nicolae Chiosa, la finalul căreia, părintele consilier a ținut un cuvânt de învățătură despre sfinții îngeri.

Simpozionul ,,Iubirea creștină” a fost o ocazie extraordinară nu doar de a ne întâlni şi de a ne simți bine, dar şi de a ne apropia de Dumnezeu şi de a înțelege mai bine iubirea creștină.

Data: 11 noiembrie 2015 • Vizualizări: 788