O nouă etapă în dezvoltarea proiectelor sociale în Episcopia Caransebeşului

O nouă etapă în dezvoltarea proiectelor sociale în Episcopia Caransebeşului
În această săptămână s-a desfăşurat în Episcopia Caransebeşului o nouă etapă din graficul activităţilor prevăzute a se desfăşura în cadrul proiectului „Implicarea clerului şi a membrilor comunităţilor parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului şi Arhiepiscopiei Albei Iuliei”
Autor: Servicul social-misionar
În această săptămână s-a desfăşurat în Episcopia Caransebeşului o nouă etapă din graficul activităţilor prevăzute a se desfăşura în cadrul proiectului „Implicarea clerului şi a membrilor comunităţilor parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului şi Arhiepiscopiei Albei Iuliei” ID 62129, Proiect co-finanţat din Fondul Social European prin „Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, Axa prioritară: 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”. Proiectul este implementat de Arhiepiscopia Aradului, având ca parteneri Arhiepiscopia Alba Iuliei, Arhiepiscopia Timişoarei, Episcopia Caransebeşului şi Episcopia Devei si Hunedoarei.

Cu acest prilej a fost făcut prezentată preoţilor protopopiatelor Reşiţa şi Caransebeş înfiinţarea propriu zisă a Centrului de incluziune socială, componenţa echipei de specialişti care activează în cadrul acestui centru şi activităţile prevăzute a fi duse la împlinire în decursul anului 2012.

„Prin colaborarea dintre preoţii parohi şi ostenitorii centrului amintit ne propunem să facilităm accesul la servicii sociale specializate a cât mai multor persoane, care datorită situaţiei sociale sau a ariei geografice în care locuiesc le este dificil să apeleze la serviciile unor specialişti. Misiunea noastră este de a identifica aceste persoane în toate comunităţile Episcopiei Caransebeşului şi de a veni în întâmpinarea nevoilor sociale ale acestora, prin prezenţa noastră în aceste comunităţi şi prin îndrumarea către furnizorii de servicii sociale de specialitate. Toate aceste lucruri vor fi posibile prin încheierea de parteneriate între Centrul de incluziune socială, parohii, administraţiile locale şi furnizorii de servicii sociale din judeţul Caraş-Severin” ne-a declarat Pr. Călin Ianchiş, consilier social-misionar şi manager judeţean al proiectului amintit.

În cadrul discuţiilor cu preoţii s-a apreciat în mod pozitiv ajutorul pe care îl poate oferi Centrul de incluziune socială, prin specialiştii angajaţi, în ceea ce priveşte consilierea în scrierea şi accesarea proiectelor de finanţare. S-a concluzionat că este necesară implicarea activă a Bisericii în societate prin înfiinţarea de servicii sociale specializate, obiectiv ce poate fi atins doar prin accesarea de proiecte de finanţare. Acţiuni similare se vor desfăşura în săptămâna viitoare şi pe raza protopopiatelor Băile Herculane şi Oraviţa

Data: 26 ianuarie 2012 • Vizualizări: 851