O nouă excursie tematică pentru copii și tineri în Episcopia Caransebeșului

O nouă excursie tematică pentru copii și tineri în Episcopia Caransebeșului
În perioada 17-19 mai, Episcopia Caransebeșului organizează, în parteneriat cu Asociația „Sfânta Ecaterina” Oravița, cea de-a doua ediție a excursiei tematice „Credință și istorie pentru toți”
Autor: Serviciul Prezidial
Pe parcursul celor trei zile participanții vor vizita obiective de interes religios, dar și istoric din „Țara Hațegului” precum: Mănăstirea Prislop, Mănăstirea și Cetatea Colț, Complexul Arheologic de la Sarmisegetuza și altele. Proiectul vizează atât copiii proveniți din familii defavorizate, cât și copiii merituoși care frecventează centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului și își propune cunoașterea credinței și istoriei poporului nostru, precum și derularea unor activități ludice și de socializare în Biserică. Beneficiarii acestei excursii sunt 35 de tineri și copii de la Centrul de Tineret Reșița Montană și Centrul social „Sfânta Ecaterina” din Oravița.

Prima oprire a fost la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş unde au avut bucuria de a se întâlni cu Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului care a fost însoţit de pr. Gabriel Gozman consilier social şi Mihai Ciucur inspector pentru activităţi cu tineretul. Chiriarhul i-a binecuvântat şi le-a oferit iconiţe după care a purtat discuţii cu ei.

Data: 17 mai 2013 • Vizualizări: 1191