Eveniment cultural la Galeria de artă „Corneliu Baba” din Caransebeș

Eveniment cultural la Galeria de artă „Corneliu Baba” din Caransebeș
Miercuri, 9 octombrie, Galeria de artă „Corneliu Baba”, a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, a găzduit o expoziție de pictură
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 9 octombrie, la orele după-amiezii, Galeria de artă „Corneliu Baba”, a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, a găzduit o expoziție de pictură având ca autori trei tineri artiști plastici din localitate: Elisabeta Caraibot, Paul Dragu și Marian Rafa.

În deschiderea expoziției, Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură a rostit un cuvânt în care a încurajat cele trei tinere talente să continue acest drum. Cornel Galescu, viceprimarul municipiului Caransebeș, a ținut să sublinieze faptul că astfel de evenimente culturale vor fi sprijinite în continuare de către administrația locală:

„De fiecare dată când se întâmplă un astfel de eveniment la Caransebeș, mă bucur pentru că este o datorie a noastră de a sprijini, încuraja și felicita, în același timp, tot ceea ce înseamnă talent, încredere, curaj, pentru că în artă, ca și în sport, îți trebuie foarte mult curaj și când mă uit la aceste picturi trebuie să recunosc că în spatele lor se ascund minți îndrăznețe, minți care colindă mai mult decât un explorator sau astronaut, fiindcă așa cum se știe, granițele minții sunt necunoscute, iar omul încearcă întotdeauna să ajungă cât mai departe. La ceea ce am văzut astăzi aici, cred că fiecare artist în parte merită un moment special pentru expunerea lucrărilor sale. Privind aceste opere îți dai seama că fiecare artist are trăirile sale individuale, specifice, unul mai liniștit sufletește, altul mai tulburat, mai frământat, mai abițios și este suficient să le privești pentru a face un portret al autorilor. Eu consider, repet, o datorie de căpătâi a primăriei de a face tot ce este posibil ca aceste tinere talente ale orașului nostru să se dezvolte, să creeze în continuare să iasă în fața publicului cu noi lucrări, pentru a duce pe mai departe această frumoasă artă”, a precizat edilul caransebeșean.

După prezentarea expoziției, fiecare artist plastic și-a prezentat operele. Astfel, Elisabeta Caraibot și-a prezintat stilul ca fiind inspirat din arta stradală și adoptă puțin din stilul expresionism, bazându-se pe teme psihologice. În continuare, Paul Dragu a mărturisit că este absolvent al Facultății de Drept și are un talent moștenit de la tatăl său privind arta plastică. El s-a axat pe schițe, folosindu-se de acuarele. Și-a intitulat stilul „realism spontan”. La fel ca și cei doi, Marian Rafa și-a exprimat înclinația de a picta portrete și de a expune corpul uman pe hârtie într-un mod aparte de ceea ce s-a pictat până în prezent.

Expoziția va fi deschisă publicului larg din municipiul de pe Timiș și Sebeș timp de o lună, iar în această perioadă toți iubitorii de artă plastică pot explora minunatele opere realizate de către tinerii artiși.

Data: 10 octombrie 2013 • Vizualizări: 1097