O nouă promoție de studenți teologi la Caransebeș

O nouă promoție de studenți teologi la Caransebeș
Absolvenții promoției 2016 de la Secția de Teologie a Facultăţii de Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, au susținut luni, 4 iulie, examenul de licență și disertație
Autor: Serviciul Cultural
Absolvenții promoției 2016 de la Secția de Teologie a Facultăţii de Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, au susținut luni, 4 iulie, examenul de licență și disertație, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. În conformitate cu legea învăţământului aflată în vigoare, înainte de susţinerea lucrării a existat şi o probă orală de verificare a cunoştinţelor, din cinci mari domenii ale teologiei: Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria bisericească universală, Teologie Dogmatică, Teologie Morală şi Teologie Liturgică.

Conform tradiţiei Bisericii noastre, după susținerea examenelor a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credinţă ortodoxă în Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, la care au participat toţi absolvenţii prestigioasei instituţii de învăţământ teologic caransebeșean.

„Întotdeauna încheierea unei trepte de studii este un prilej de bucurie intelectuală și duhovnicească. Astăzi la Secția de Teologie din Caransebeș a avut loc examenul de licență și disertație împlinindu-se și desăvârșindu-se astfel un nou an universitar în Episcopia Caransebeșului. Au încheiat cele două programe de studii 37 de studenți, 21 la master și 16 la licență, dar la examenul de astăzi s-au prezentat doar cei care au reușit să ajungă la liman cu cercetarea științifică de la finalizarea studiilor, adică 31 de studenți. Ne bucurăm că și în acest an absolvenții noștri s-au pregătit și au dovedit seriozitate și responsabilitate în ceea ce le cere misiunea lor”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Învăţământul teologic universitar actual din Caransebeş a luat fiinţă în anul 1998, dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş. Astfel, s-a înfiinţat Secţia de Teologie Ortodoxă-Istorie în cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Aceasta a funcţionat până anul 2006 în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului, dar din anul universitar 2006-2007 îşi desfăşoară activităţile didactice într-un sediu modern amenajat prin grija Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.


Data: 4 iulie 2016 • Vizualizări: 829