Examene pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Episcopiei Caransebeşului

Examene pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Episcopiei Caransebeşului
Marți, 24 septembrie, a avut loc o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească, iar miercuri, 25 septembrie a avut loc examen de selecţie pentru ocuparea unei parohii urbane din Episcopia Caransebeşului.
Autor: Sectorul Administrativ-Bisericesc
Examenul de capacitate s-a desfășurat în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial şi a constat din probele scrise la Dogmatică sau Morală și Administraţie Bisericească, precum și din cele orale la Omiletică, Catehetică, Liturgică, Tipic, Cântare şi Legislaţie bisericească. La această sesiune a examenului de capacitate preoțească s-au înscris 23 de candidați și au fost prezenți 22. Dintre candidații înscriși, doar 14 au fost declarați admiși, ceilați având posibilitatea să promoveze acest examen la o o sesiune viitoare.

Media examenului de titularizare (capacitate) preoţească, este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanţilor. Comisia de examinare a fost prezidată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului și a fost formată din preoți profesori de la Facultatea de Teologie din Caransebeș, precum și din membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului. Media minimă de promovare a examenului este 7,00 (şapte). Datorită numărului mare de candidaţi, Permanenţa Consiliului Eparhial a decis organizarea unei noi sesiuni a examenului de capacitate în ziua de 5 noiembrie 2013.


Miercuri, 25 septembrie 2013 a avut loc şi examen de selecţie pentru ocuparea unui post clerical la o parohie urbană. La concurs au participat cinci preoţi, dar niciunul nu a obţinut media minimă de promovare de 8,51 (opt şi 51%). Probele de concurs au fost următoarele: slujire la biserică, raport de activitate, examen scris (Teologie Dogmatică, Îndrumări misionare şi Teologie Pastorală) şi examen oral (Omiletică, Catehetică, Liturgică şi Legislaţie şi administraţie bisericească). Un nou examen de selecţie va fi organizat, potrivit hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial, în data de 1 noiembrie 2013.


Rezultatele examenului de titularizare (capacitate) preoţească - sesiunea septembrie 2013 by TOD_CS


Data: 25 septembrie 2013 • Vizualizări: 1877