O nouă troiță în Episcopia Caransebeșului

O nouă troiță în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a sfințit o nouă troiță la limita judeţelor Caraş-Severin şi Timiş
Autor: Serviciul Prezidial
Credincioșii Parohiei Sacu, din Protopopiatul Caransebeș, au o în vecinătatea localității lor o nouă troiță. Aceasta a fost sfințită și binecuvântată de către Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la orele serii, în ziua de pomenire și cinstire a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

Troița este amplasată la limita judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, pe drumul european E 70 și a fost ridicată cu sprijinul autorităţilor din localitățile cărășene Sacu şi Constantin Daicoviciu. Toţi cei care s-au implicat la înălţarea ei au primit din partea ierarhului diplome de cinstire.

„Este o onoare și o cinste pentru noi, ca autorități locale și ca locuitori ai comunei Sacu, să-l avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Lucian și să avem o această troiță aproape de noi, aproape de inimile și sufletele noastre. Pe această mulțumim tuturor clericilor și tuturor celor care au ales să se ridice o binecuvântată troiță pe raza comunei noastre și dorim să îi asigurăm de toată dragostea și sprijinul nostru de acum înainte”, a precizat Boambeş Daniel, primarul localității Constantin Daicoviciu.

De asemenea, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a mărturisit: „Dumnezeu ne-a ajutat ca să binecuvântăm cea de-a șaptea troiță din cele douăsprezece programate a fi ridicate și binecuvântate cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română. Ne aflăm între localitățile Sacu din județul Cara-Severin și Jena din județul Timiș, chiar la hotarul celor două județe, aici în fața troiței care are ca și icoană atașată pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Se cuvine să-i mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să sfințim o preafrumoasă troiță pe raza comunei cărășene Sacu. Suntem încrezători că proiectului Episcopiei Caransebeșului va ajunge la bun sfârșit și până în luna octombrie toate cele douăsprezece troițe care vor împrejmui și la propriu și la figurat din punct de vedere spiritual Episcopian Caransebeșului, să fie binecuvântate și astfel, la sfârșitul anului 2013 să avem o salbă, o cunună de troițe în jurul eparhiei noastre, respectiv în jurul județului Caral-Severin”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența autorităţilor locale, precum şi unui număr însemnat de credincioşi. La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului iconiţe cu Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.


Data: 22 iulie 2013 • Vizualizări: 1443