O săptămână duhovnicească la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa

O săptămână duhovnicească la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa
Ca în fiecare an în Postul Mare, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa s-a desfăşurat o serie de activităţi duhovniveşti. Astfel, în fiecare seară, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, preoţi invitaţi de la parohii reşiţene au săvârşit slujba îndătinată şi au susţinut câte un cuvânt de învăţătură
Autor: Pr. Petru Berbentia
Ca în fiecare an în Postul Mare, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa s-a desfăşurat o serie de activităţi duhovniveşti. Astfel, în fiecare seară, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, preoţi invitaţi de la parohii reşiţene au săvârşit slujba îndătinată şi au susţinut câte un cuvânt de învăţătură.

Tema generală şi în aceaşi timp generoasă a predicilor a fost „Postul şi rugăciunea” ca metode de îmbunătăţire a vieţii personale şi ca posibilitate de apropiere de Dumnezeu, toţi preoţii abordând diferite aspecte ale acestor probleme.

Participanţi la aceste seri de rugăciune şi cântare au fost pr. Borislav Tasici de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa Montană, pr. Damaschin Tătaru de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh-Govândari”, pr. Florin Hotea de la Parohia Ţerova, pr. Daniel Ţăpârdea de la Parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Luca Pomostului, precum şi prof. pr. Emil Varga de la Colegiul Economic al Banatului Montan, prof. pr. Nicolae Chiosa de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” şi prof. drd. Nicolae-Adrian Păunescu, de la acelaşi colegiu naţional. Temele au fost speciale, pentru o înţelegere mai bună a postului. Astfel, invitaţii au vorbit despre limitele postului, despre Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, despre recunoştiinţă, despre post şi rugăciune-aripi spre cer şi despre copii şi post. În ultima seară, după săvârşirea slujbei de Vecernie, a vorbit preotul paroh despre dezlegările pe care Biserica le-a rânduit în legătură cu postul.

„Cred că aceste seri de împreună rugăciune sunt binevenite, pentru că oamenii prezenţi în fiecare seară, au avut posibilitatea să cunoască şi alţi preoţi în afara celor ce slujesc permanent la parohie. Cred, de asemenea, că fiecare seară a fost un moment de bucurie comună şi de zidire sufletească. Să ne ajute Dumnezeu să putem continua!” a precizat părintele paroh Petru Berbentia.

Ca de fiecare dată cântarea de strană a fost asigurată de tinerii din „Strana Strămoşească” dar şi de preotul paroh Petru Berbentia şi de pr. Romolus Şandru. În finalul fiecarei seri, după cuvintele de mulţumire obişnuite, preoţii au continuat la oficiul parohial, discuţiile ce privesc viaţa noastră religioasă, precum şi problemele curente ale parohiilor noastre.

Data: 4 aprilie 2016 • Vizualizări: 410