Oaspeți de seamă în Episcopia Caransebeșului

Oaspeți de seamă în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Sâmbătă, 30 mai, invitații Festivalului Internațional „Porțile poeziei", au poposit la Mănăstirea Piatra Scrisă, precum și la Centrul Eparhial din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 30 mai, invitații Festivalului Internațional „Porțile poeziei", organizat zilele trecute de către Ministerul Culturii prin Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin și Consiliul Județean Caraș-Severin, au poposit la Mănăstirea Piatra Scrisă, precum și la Centrul Eparhial din Caransebeș. Oaspeții au vizitat biserica veche a mănăstirii și au participat la un concert de pricesne și cântări bisericești oferit de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Ajunși la Caransebeș, în Sala festivă „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial, au recitat versuri și și-au exprimat câteva gânduri cu privire la deschiderea bisericii față de poezie și față de cultură în general.

„Prin latura ei sensibilă poezia este hrană pentru suflet, iar alăturarea ei cu viața duhovnicească este necesară pentru a-i conferii perenitate. Orice creator de lirică trebuie să țină seama că mesajul religios este intrinsec spiritului uman. În acest fel prin opera sa poetul își împlinește și o datorie creștinească și misionară”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional „Porțile poeziei" a avut loc joi, 28 mai, la Consiliul Județean (CJ) Caraș-Severin. Momentul cultural-artistic de rememorare la care au participat poeții din nu mai puțin de 17 state, a durat timp de patru zile și s-a desfășurat în monumente clădiri istorice, de importanță națională sau locală.


Data: 2 iunie 2015 • Vizualizări: 774