Oaspete de seamă în Episcopia Caransebeșului

Oaspete de seamă în Episcopia Caransebeșului
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi la invitaţia Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Înalpreasfinţitul Părinte Ierotheos Vlahos Mitropolit de Nafpaktos şi Sfântul Vlasie a vizitat Episcopia Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 8 iunie, ÎPS Ierotheos a vizitat Mănăstirea Vasiova, iar duminică, 9 iunie, s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Nera. Cu aceste prilej, ierarhul a săvârşit, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva”. După slujbă înaltul oaspete a vizitat şantierul Clinicii Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România.

„L-am cunoscut încă dinainte pe părintele Teofan, însă astăzi am avut prilejul să îi cunosc și pe ucenicii lui și pentru aceasta îl slăvesc pe Dumnezeu pentru acest dar pe care mi l-a dăruit. Îi mulțumesc de asemenea, episcopului acestei eparhii, Preasfințitului Lucian, pentru că mi-a îngăduit astăzi să slujesc în această sfântă mănăstire și mă bucur să vă cunosc pe fiecare dintre voi”, a arătat la final ÎPS Ierotheos Vlahos.

În cursul serii, ierarhul elen a poposit în municipiul Caransebeş unde a vizitat Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din localitate, precum şi Centrul eparhial, după care s-a întâlnit cu Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeșului. În încheierea vizitei în Eparhia Caransebeşului, cei doi ierarhi au vizitat Mănăstirea Teiuş de lângă Caransebeş, unde au fost întâmpinați de numeroși credincioși.

„În aceste zile, în eparhia noastră se află ÎPS Ierotheos Vlahos, care vizitează mai multe biserici, mănăstiri și centrul eparhial, cu prilejul unei conferințe susținute la Timișoara. Înaltpreasfinția Sa se află și în Episcopia Caransebeșului, la învitația noastră, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și considerăm oportune toate aceste întâlniri cu ierarhi din celelalte Biserici ortodoxe surori pentru întărirea ortodoxiei, pentru întărirea clerului și poporului binecredincios din eparhiile noastre și pentru consolidarea relațiile dintre eparhiile ortodoxe din Bisericile autocefale surori. Credem că Înaltpreasfinția Sa are un cuvânt cu putere multă, credem că toate predicile și conferințele pe care le susține sunt apreciate de credincioșii noștri, iar sământa cuvântului aruncată de ÎPS Ierotheos aduce rod însutit în sufletul clerului și poporului din eparhia noastră și din țara noastră”, a arătat Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Vizita ÎPS Ierotheos Vlahos în Episcopia Caransebeşului se înscrie în contextul participării la simpozionul internaţional „Valenţe terapeutice ale spiritualităţii ortodoxe şi direcţii principale în dezvoltarea psihologiei contemporane” desfăşurat în Aula Magna a Universităţi de Vest din Timişoara. Simpozionul a fost organizat de Arhiepiscopia Timişoarei, Episcopia Caransebeşului, Consiliul Judeţean Timiş, Fundaţia Teofania şi Mănăstirea Nera.


Data: 10 iunie 2013 • Vizualizări: 1557