Olimpiada la disciplina religie în Episcopia Caransebeşului

Olimpiada la disciplina religie în Episcopia Caransebeşului
Pentru elevii din Episcopia Caransebeşului, sâmbăta, 10 martie 2012, cu începere de la orele 10.00, la sediul Seminarulului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş, a avut loc Olimpiada de religie ortodoxă, faza judeţeană.
Autor: Serviciul Cultural
Pentru elevii din Episcopia Caransebeşului, sâmbăta, 10 martie 2012, cu începere de la orele 10.00, la sediul Seminarulului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş, a avut loc Olimpiada de religie ortodoxă, faza judeţeană. După o atentă selecţie făcută de profesorii de religie ai eparhiei, au participat 63 de elevi din şcolile şi liceele judeţului Caraş-Severin, 44 de elevi din ciclul gimnazial şi 19 din ciclul liceal. Din comisia de corectare au făcut parte şi părinţii profesori de la Seminarul Teologic din Caransebeş, acest lucru conferind un plus de acribie întregii desfăşurări.

Elevii clasaţi pe primele locuri au fost: cl. a VII a - Bota Adeline, cu nota 9.80 de la Grup Şcolar Ind. - Moldova Nouă; cl. a VIII – a Mărilă Antonia, cu nota 9.80 de la Grup Şcolar Mathias Hammer – Anina; cl. a IX – a Coste Anastasia, cu nota 9.80 de la Liceul Teoretic Traian Doda Caransebeş; cl. a X-a, Colonescu Radu, cu nota 9,80 de la Liceul Teoretic Diaconovici Tietz Reşiţa, cl. a XI – a Dumitraşcu Andreea, cu nota 9,40, de la Liceul Teoretic Traian Doda din Caransebeş şi cl. a XII – a, Stoian Alexandru-Mihai cu nota 10,00, de la Liceul Teoretic Traian Doda din Caransebeş.

„Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, ne aşteptăm ca la faza naţională elevii din Eparhia Caransebeşului să obţină rezultate foarte bune.”, ne-a declarat părintele Daniel Alic, consilier cultural în Episcopia Caransebeşului.

Proba de examen a constat din trei subiecte de dificultate ridicată, cel mai pretenţios subiect fiind alcătuirea unui eseu cu tematică religioasă. În momentul finalizării evaluării, un procent de 70% din elevii de liceu şi 50% elevi de ciclul gimnazial au obţinut note peste 8.00. Elevii clasaţi pe primul loc vor participa la faza naţională a olimpiadei care se va desfăşura la Oradea (2-4 aprilie).

Data: 13 martie 2012 • Vizualizări: 1078