Ora de religie desfășurată în spațiul bisericii

Ora de religie desfășurată în spațiul bisericii
Clasa a 9-a A de la Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” din Bocșa a efectuat Ora de religie în marțea săptămânii a cincea din post, în biserica Așezământului „Sfântului Nectarie Taumaturgul"
Autor: Pr. Caius Negrea
Clasa a 9-a A de la Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” din Bocșa a efectuat Ora de religie în marțea săptămânii a cincea din post, în biserica Așezământului „Sfântului Nectarie Taumaturgul”, aflată în apropierea școlii. Tinerii și-au manifestat dorința de a se închina în locașul de aici, astfel că însoțiți de părintele profesor Caius Negrea, care este și administratorul așezământului, au purces la împlinirea acestei dorințe bune a lor.

Tema pentru ora de religie fiind „Eu și duhovnicul meu”, elevii au luat contact direct cu spațiul eclesial, primind sfaturi pentru alegerea unui părinte duhovnicesc, care să-i îndrume, să se roage și să-i călăuzească pe căile vieții dohovniceşti, în aceste vremuri de ignoranță și confuzie spirituală.

Ora a fost o reușită și din punct de vedere pedagogic, cât și din punct de vedere duhovnicesc. Tinerii s-au simțit deosebit în spațiul bisericii, mărturisind acest lucru cu multă bucurie și dezinvoltură, specifică vârstei lor.

Așezământul de la Bocșa având un caracter filantropic, elevii au primit ca binecuvântare iconițe dar și fructe în trapeza din apropierea bisericii. Această acțiune s-a desfășurat cu binecuvântarea preotului Așezământului Sf. Nectarie și cu acordul conducerii școlii, care încurajează acțiunile de acest fel, menite să ajute la formarea spirituală dar și intelectuală a elevilor.

Data: 15 aprilie 2016 • Vizualizări: 534