Ortodoxia la vremuri de Postul Mare

Ortodoxia la vremuri de Postul Mare
La vremuri de Postul Mare, „părintele tinerilor”, Constantin Necula, va conferenția în mai multe localități din Episcopia Caransebeșului
Autor: Roxana Novacovici
În cea de-a doua săptămână din Postul Mare, Episcopia Caransebeșului organizează conferința intitulată „Ortodoxia la vremuri de Postul Mare”, conferință susținută de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Șaguna” din Sibiu.

Seria conferințelor începe luni, 26 februarie, ora 17, la Sala „Alex” din Moldova Nouă. Marți, 27 februarie, începând cu ora 17, la Cinema „Dacia” din Reșița, va fi cea de-a doua conferință, urmând susținerea ultimei conferințe miercuri, 28 februarie, începând cu ora 17, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Părintele profesor Constantin Necula este cunoscut ca fiind „părintele tinerilor”, un prieten al generației tinere, care, prin conferințele sale, apropie pe aceștia de Hristos. Cu un suflet la fel de tânăr ca al celor cărora le conferențiază, părintele Necula le descoperă tinerilor Ortodoxia ca fiind credința adevărată, vie și totuși modernă, propovăduind pe Hristos în limba și pe înțelesul inimilor tinere, în zilele noastre robite de curiozități și interese deșarte, dar și de idei eronate cu privire la semnificația libertății de care se bucură tinerii noștri astăzi. Părintele relevă tinerilor adevărata libertate, și anume Hristos, dar nu ca un lacăt spre gustarea dulceților tinereții, ci ca o cale spre descoperirea adevăratei bucurii a tinereții și a întregii vieți.

Data: 21 februarie 2018 • Vizualizări: 3984