„Paștile tinerilor” la Moniom

„Paștile tinerilor” la Moniom

Album foto
În a treia zi de Paști Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Moniom
Autor: Serviciul Prezidial
În a treia zi de Paști Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Moniom din Protopopiatul Reșița. Au luat parte la sfânta slujbă foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare din cele mai active centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului precum și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Bucuria praznicului a fost sporită de faptul că răspunsurile liturgice au fost date de corul ATOR condus de părintele profesor Gheorghe Tistu.

De asemenea, oficialități locale, oameni de cultură și foarte mulți credincioși din comunitatea parohială și din Reșița au venit la sfânta biserică pentru a fi în comuniune frățească, precum și euharistică, deoarece cei care s-au pregătit au primit și Trupul și Sângele lui Hristos. Pentru toată implicarea în activitățile Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului și pentru bogata misiune pastorală în parohie, în cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Mihai Ciucur, cel care este și inspector în cadrul Departamentului de tineret, a fost hirotesit de către Părintele Episcop iconom-stavrofor. La final fiecare centru de tineret a interpretat pricesne și cântări pascale.

„Dumnezeu a binecuvântat să venim astăzi aici pentru a ne bucura împreună cu tinerii din Eparhia noastră la, putem spune, Paștile tinerilor din Episcopia Caransebeșului. Acești minunați tineri au venit îmbrăcați în haine luminoase care ne reprezintă, dar mai ales având în inimă și în suflet candela aprinsă de la lumina Învierii lui Hristos. A fost o mare bucurie să slujim împreună cu un sobor numeros și să vedem foarte mulți copii și tineri, care cu smerenie și dragoste s-au apropiat și în a treia zi de Paști, de Sfântul Potir. Am primit cu toții lumină din Lumina lină a Învierii Mântuitorului și păstrăm tainic înlăuntrul nostru această lumină a credinței noastre mărturisitoare și dragostei jerltfelnice pentru Hristos Domnul și Mântuitorul nostru și pentru Biserica pe care El a întemeiat-o, Biserica cea una, sfântă, sobornicească și apostolească”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

„Paștile tinerilor” este un eveniment al Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, prin care membrii ATOR Banatul de Munte, alături de cei din centrele de tineret ale eparhiei, au avut ocazia de a se bucura, alături de ierarhul lor, de Slăvitul Praznic al Învierii Domnului. Locul de desfășurare al întâlnirii a fost biserica din Moniom, acolo unde, cu nouă luni în urmă, a luat ființă, practic, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.


Data: 19 aprilie 2017 • Vizualizări: 1958