Părintele Achim Roşu a trecut la cele veşnice

Părintele Achim Roşu a trecut la cele veşnice
În dimineaţa zilei de 16 octombrie 2010 cu tristeţe am primit vestea că părintele Achim Roșu care locuia în comuna Ramna a trecut la cele veşnice.
Autor: Pr. Ovidiu Urzicaru
În dimineaţa zilei de 16 octombrie 2010 cu tristeţe am primit vestea că părintele Achim Roșu care locuia în comuna Ramna a trecut la cele veşnice.

După o scurtă suferinţă, parintele s-a săvârşit la Spitalul Judeţean din Reşiţa. În după-amiaza acelei zile a fost dus acasă, iar aşa cum prevăd canoanele sfintei Biserici trupul i-a fost uns cu undelemn şi îmbrăcat în toate veşmintele preoţeşti de către preoţii pr Urzicaru Ovidiu, pr Gheorghe Ştefan şi pr Borsilav Tasici, s-a pus Sfânta Evanghelie pe piept şi Sfânta Cruce.

Duminică seara trupul părintelui a fost condus cu alai în biserica II din parohia Ramna. Aici s-au citit rugăciuni specifice pentru înmormântare preoţilor de mir, iar credincioşii şi familia l-au privegheat toată noaptea.

În ziua de luni, la ora 10.00 s-a săvârşit Sfânta Liturgie de preoţii iar la ora 13 s-a oficiat slujba înmormântării. Biserica parohială din Ramna a devenit neîncăpătore, întrucât au participat enoriaşii parohiei, foşti enoriaşi ai părintelui, autorităti locale şi judeţene.

Slujba a avut o încărcătură emoţionantă fiind savârşită de un sobor de opt preoţi, fosti colegi de seminar şi de facultate cu părintele Achim. La căpătâiul celui răposat au vegheat necontenit mama sa şi cei trei copii ai săi împreună cu familiile lor.

Din soborul preoţilor slujitori au facut parte preoţi din parohiile învecinate, din protopopiatul Reşiţa, dar şi din Arhiepiscopia Timişoarei. Cuvântul de învăţătură a fost rostit cu vadită emoţie pentru cel care le-a fost coleg şi prieten, de părintele Gheorghe Ştefan care a pus în evidenţă calităţile preoţesti ale răposatului, cel care a fost în parohia sa părintele care boteza copii, părintele care cununa pe tineri, părintele care a spovedit sub epitrahirul sau atâţia credinciosii şi s-a rugat pentru ei.

Părintele Roşu Achim-Ioan a trăit 55 de ani, iar în ultima perioadă din viaţa sa, după ce s-a despărţit de soţie s-a retras la casa părintescă din Ramna, iar în scurt timp s-a retras şi din slijirea preoţească, participând atunci când credea el de cuviinţă la Sfânta Liturgie si la celelalte slujbe săvârşite în parohia Ramna.

Rugam pe milostivul Dumnezeu sa aşeze sufletul său acolo unde toţi sfinţii se odihnesc iar pe cei care l-au cunoscut să-l pomenească în rugăciune.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE!


Data: 20 octombrie 2010 • Vizualizări: 2312