Părintele Constantin Necula împreună cu prietenii bănățeni

Părintele Constantin Necula împreună cu prietenii bănățeni

Album foto
„Ortodoxia la vremuri de Postul Mare” a fost titlul conferinței susținută în cea de-a doua săptămână din Postul Paștelui de către părintele Constantin Necula în Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Cultural
„Ortodoxia la vremuri de Postul Mare” a fost titlul conferinței susținută în cea de-a doua săptămână din Postul Paștelui de către părintele conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, în Episcopia Caransebeșului. Trei zile părintele Necula s-a aflat în Eparhia Banatului Montan pentru a presăra în inimile bănățenilor sămânța cea bună care nădăjduiește „să rămână în inima celor ce l-au ascultat și să rodească în Învierea Mântuitorului Hristos”. „Maratonul duhovnicesc” a debutat luni, 26 februarie, la Moldova Nouă, unde „părintele tinerilor” a reușit să umple Sala „Alex”din oraș, nu doar de tineri, ci și de oamenii ce doresc să trăiască o viață autentică în Hristos.

Seria conferințelor a continuat marți, 27 februarie, la Cinema „Dacia” din Reșița, și aici foarte mulți reșițeni, dar și din împrejurimi au venit să primească prin cuvintele părintelui Necula liniște, echilibru și un imbold de a petrece nu doar perioada postului, ci și toată viața în armonie cu Evanghelia Mântuitorului. Miercuri, 28 februarie, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș s-a dovedit neâncăpătoare deoarece părintele Necula a dorit să fie împreună și cu „prietenii bănățeni” din urbea de pe Timiș și Sebeș.

„Este capătul unei misiuni pe care m-am bucurat s-o pot duce la îndeplinire deoarece au fost întâlniri cu niște comunități de mare frumusețe, m-am bucurat foarte mult să descopăr unitatea Bisericii extrem de importantă în astfel de momente de dezbinare națională, pe alocuri, și să constat că oamenii, în ciuda cârtitorilor, sunt alături de Biserică, se bucură de mesajul ei, cresc și se desăvârșesc în raport cu morala creștină și cu bucuria de a fi în Hristos”,
a mărturisit părintele Necula la finalul conferințelor.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind și el prezent la conferința de la Caransebeș a mulțumit părintelui conferențiar pentru că a transmis mesajul Evangheliei, în stilul său caracteristic, plin de dragoste, de răbdare și cu multă putere de convingere. „Am avut bucuria să ne împărtășim dintr-o altă slujbă a propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu care are putere multă. Părintele profesor este recunoscut în toată Patriarhia Română ca un misionar de excepție și un predicator, care într-adevăr are multă râvnă. De aceea în acest an al unității de credință și de neam ne-am gândit să oferim credincioșilor în această săptămână a doua din Postul Mare, trei zile de propovăduire cu multe roade pe termen mediu și lung, după ce în prima săptămână din post am sporit rugăciunea prin Canonul Cel Mare”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Pentru promovarea culturii și a spiritualității în Episcopia Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Lucian i-a conferit părintelui profesor Necula Diploma de Excelență „Episcop Elie Miron Cristea”. De asemenea ierarhul i-a dăruit o icoană și o cruce pectorală în semn de recunoștință pentru efortul făcut de părintele Necula de a conferenția în Eparhia Banatului Montan.

Conferința „Ortodoxia la vremuri de Postul Mare” se înscrie în șirul manifestărilor culturale organizate de Episcopia Caransebeșului în „Anul Omagial al Unității de Credință și de Neam” și „Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.


Data: 1 martie 2018 • Vizualizări: 1678