Părintele Cristian Constantin Ionuţ a trecut la Domnul

Părintele Cristian Constantin Ionuţ a trecut la Domnul
După o perioadă de suferinţă, în urma unei boli necruţătoare, părintele Cristian Constantin Ionuţ, de la parohia Lăpuşnicul Mare, protopopiatul Băile Herculane a trecut la Domnul
Autor: Serviciul Prezidial
Preotul Cristian Ionuţ s-a născut în 27 august 1981, în Orşova, jud. Mehedinţi, din părinţii Gheorghe şi Areta, creştini ortodocşi. De la fragedă vârstă a manifestat dragoste faţă de Biserică şi de slujitorii ei. Această dragoste l-a determinat ca după absolvirea Şcolii generale la Orşova, în anul 1996, să se înscrie la Seminarul Teologic din Craiova, pe care l-a absolvit cu rezultate foarte bune în anul 2001. Între anii 2001 – 2005 a urmat Facultatea de Teologie din Craiova, de asemenea cu rezultate foarte bune. După absolvirea facultăţii s-a căsătorit cu tânăra absolventă de Teologie Minodora Maria din comuna Vrata, jud. Mehedinţi. La scurt timp, prin rânduiala lui Dumnezeu, a fost hirotonit preot pentru comunitatea credincioşilor din Lăpuşnicu Mare, o parohie cu oameni buni şi credincioşi, o parohie fruntaşă a Episcopiei Caransebeşului.

Ajutat de comunitatea de credincioşi şi de familie, Părintele Cristian Ionuţ a săvârşit în parohie o frumoasă lucrare pastorală, misionară şi gospodărească. Imediat după instalarea în parohie a început lucrări de reparaţii la biserica monument istoric a parohiei şi la casa parohială. A înfrumuseţat interiorul bisericii ridicată în anul 1790 prin restaurarea picturii, a mobilierului, prin refacerea Sfintei Mese, a acoperemintelor din biserică, a duşumelei, schimbând în totalitate aspectul interior al bisericii parohiale. La exterior a retencuit biserica, a zugrăvit-o, iar acoperişul a fost schimbat şi învelit cu tablă de cupru. La casa parohială a întreprins tot lucrări ample de renovare şi restaurare prin construcţii noi, prin amenajarea modernă a încăperilor şi prin introducerea utilităţilor. Toate aceste lucruri frumoase s-au realizat prin strădaniile părintelui, care a reuşit să strângă în jurul bisericii credincioşii şi autorităţile locale şi împreună să rectitorească frumoasa biserică din Lăpuşnic. Toate aceste merite l-au recomandat ca la vizita pastorală din 30 mai 2009, Preasfinţitul Părinte episcop Lucian să-l hirotesească iconom stavrofor, cea mai înaltă distincţie ce se poate oferi unui preot de mir.

Dar Părintele Cristian Ionuţ nu a fost a fost un preot harnic numai sub aspect gospodăresc. A fost şi un preot cu multă dragoste pentru credincioşii pe care i-a avut sub păstorire. Dragostea faţă de Dumnezeu şi de faţă de oameni a fost prezentă în preocupările părintelui din pruncia sa. Acest impuls apare în mod vădit în sufletele oamenilor care au vocaţia slujitoare a preoţiei, adică slujirea lui Hristos şi a oamenilor din convingere nestrămutată şi din dragoste creştinească sinceră, arzătoare şi nobilă, care îndeamnă spre a lucra cu cuvântul şi cu fapta la mântuirea sufletelor.

Părintele Cristian Ionuţ, mânat de această grijă, a format la Lăpuşnicu Mare o comunitate de credincioşi după rânduiala Bisericii. A păstrat frumoasele tradiţii locale, dar nu s-a abătut de la slujirea cea dreaptă a lui Hristos. A fost permanent prezent în mijlocul comunităţii parohiale, chiar şi atunci când problemele de sănătate s-au înmulţit. Nu şi-a neglijat misiunea şi a căutat ca păstoriţii săi să fie mereu puşi sub ocrotirea unui preot.

Pentru toate cele făcute pentru Dumnezeu şi pentru oameni, pentru misiunea preoţească pe care a îndeplinit-o cu dragoste în Parohia Lăpuşnicu Mare şi pentru suferinţa cea grea pe care a purtat-o vreme de un an, Dumnezeu să rânduiască preotului Cristian Ionuţ viaţa cea veşnică. AMIN

Data: 12 martie 2012 • Vizualizări: 2273