Părintele Luca Popovici condus pe ultimul drum

Părintele Luca Popovici condus pe ultimul drum

Album foto
Sâmbătă, 15 octombrie, părintele Luca Popovici, păstor de suflete la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, a fost condus pe ultimul drum
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 15 octombrie, părintele Luca Popovici, păstor de suflete la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, a fost condus pe ultimul drum. Foarte mulți credincioși din Caransebeș și nu numai, s-au alăturat în rugăciune Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și celor în jur de 40 de preoți și diaconi, la slujba de prohodire a părintelui Luca.

Slujba de Înmormântare pentru clerici a fost oficiată de Preasfințitul Lucian, la Biserica „Sfântul Evanghelist Luca”, din incinta Spitalului, ctitorie a părintelui Luca. Alături de familie au fost și conducerea spitalului, cadre medicale, dar și pacienți pe care părintele Luca i-a cercetat.

Trupul neînsuflețit a fost depus în cimitirul istoric „Sfântul Ioan Botezătorul”, unde își dorm somnul de veci, ierarhii Caransebeșului, preoți și foarte mulți oameni de cultură din municipiul de pe Timiș și Sebeș, personalități de seamă pentru istoria Caransebeșului și pentru istoria întregului Banat.

Părintele iconom stavrofor Luca Popovici s-a născut la data de 13.06.1955, în localitatea Feneş, jud. Caraş-Severin, din părinții Ioan și Iconia. Școala primară a urmat-o în satul natal, iar gimnaziul la Armeniș, între anii 1962-1970. Urmează Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș 1970-1975, după care Institutul de Teologie din Sibiu, pe care îl absolvă în 1979.

În 1975 se căsătorește cu Magdalena Banda din Rusca Teregova, iar în 1984 vine pe lume fiica lor Lucia Simona. A fost hirotonit în anul 1975 pentru Parohia Clopodia unde slujește până în 1982. Din 1982 până în 1995 este paroh la Parohia Armeniș, iar din 1995 misiunea preoțească și-o desfășoară la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş.

Data: 15 octombrie 2016 • Vizualizări: 3185