Părintele Moise Gherescu a trecut la Domnul

Părintele Moise Gherescu a trecut la Domnul
Părintele Moise Gherescu, slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeş, a trecut la Domnul, duminică, 14 iunie, după o cumplită şi grea suferinţă
Autor: Serviciul Prezidial
Părintele iconom-stravrofor Moise Gherescu, slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeş, a trecut la Domnul, duminică, 14 iunie, după o cumplită şi grea suferinţă. Trupul neînsuflețit a fost depus în Catedrala Episcopală din Caransebeș.

Părintele Moise Gherescu s-a născut în 3 august 1978, în localitatea Caransebeş şi a copilărit în satul Globul Craiovei, unde a şi făcut şcoala primară şi gimnazială. Studiile liceale le-a urmat la Liceul Teoretic „Traian Doda” din Caransebeș între anii 1992-1996. A continuat din anul 1996 cu studii universitare la Facultatea de Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2000. După terminarea studiilor a predat un an ca profesor de religie la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” din Mehadia.

În anul 2001 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Moceriș din Protopopiatul Băile Herculane, păstorind credincioșii acestei parohii timp de 7 ani. Din anul 2008 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului„ și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, în anul 2012 fiind hirotesit iconom stavrofor.

Slujba Înmormântării va avea loc marți, 16 iunie, imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Data: 14 iunie 2015 • Vizualizări: 12294