Părintele Moise Gherescu prohodit la Caransebeș

Părintele Moise Gherescu prohodit la Caransebeș

Album foto
Marți, 16 iunie, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului„ și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, a avut loc Slujba Înmormântării părintelui iconom-stravrofor Moise Gherescu, slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Marți, 16 iunie, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului„ și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, a avut loc Slujba Înmormântării părintelui iconom-stravrofor Moise Gherescu, slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeş. Precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de peste 40 de preoți și diaconi.

După sfintele slujbe cortegiul funerar a înconjurat Catedrala episcopală, apoi s-a îndreptat spre Cimitirul „Sfântul Ioan” din incinta bisericii parohiale „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș.

Părintele Moise Gherescu s-a născut în 3 august 1978, în localitatea Caransebeş şi a copilărit în satul Globul Craiovei, unde a şi făcut şcoala primară şi gimnazială. Studiile liceale le-a urmat la Liceul Teoretic „Traian Doda” din Caransebeș între anii 1992-1996. A continuat din anul 1996 cu studii universitare la Facultatea de Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2000. După terminarea studiilor a predat un an ca profesor de religie la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” din Mehadia.

În anul 2001 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Moceriș din Protopopiatul Băile Herculane, păstorind credincioșii acestei parohii timp de 7 ani. Din anul 2008 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului„ și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, în anul 2012 fiind hirotesit iconom stavrofor.

Părintele Teodor Dănuț Coste, duhovnicul familiei părintelui Moise Gherescu, în cuvântul adresat după Slujba Înmormântării, a subliniat menirea preotului pe pământ și importanța acordată lui de Dumnezeu: „Sfântul Ioan Gură de Aur în Tratatul despre preoție spune că preoții sunt oameni care trăiesc pe pământ și locuiesc pe el, au primit îngăduința să administreze cele cerești și au o putere pe care Dumnezeu n-a dat-o nici îngerilor, nici arhanghelilor. Dumnezeu întărește sus în ceruri cele făcute de preoți jos pe pământ, iar menirea preotului este să coboare cerul pe pământ, iar pe oameni să-i ridice la cer, să-i facă fii ai lui Dumnezeu, nu după ființă sau substanță, ci după har. Așa a fost și activitatea de slujitor a părintelui Moise, atât la Parohia Moceriș, cât și la Catedrala Episcopală din Caransebeș, din anul 2001 când a fost hirotonit preot, până la Duminica Tuturor Sfinților Români, când s-a mutat la Domnul”.

Părintele iconom-stravrofor Moise Gherescu, slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeş, a trecut la Domnul, duminică, 14 iunie, după o cumplită şi grea suferinţă.

Data: 17 iunie 2015 • Vizualizări: 2166