Părintele Nicolae Doru Eftimie a trecut la Domnul

Părintele Nicolae Doru Eftimie a trecut la Domnul
În dimineaţa zilei de 29 iulie a trecut la cele veşnice vrednicul şi venerabilul slujitor al Bisericii noastre, regretat şi preţuit de toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, părintele Nicolae Doru Eftimie de la Parohia Vrani, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Părintele Nicolae Doru Eftimie s-a născut la 17 septembrie 1953 în localitatea Anina, cartierul Steierdorf, judeţul Caraş-Severin. Şcoala generală o face în localitatea cărășeană Sasca Montană, iar mai apoi urmează Școala profesională din municipiul Reşiţa. În anul 1970 se angajează la Uzina Constructoare de Mașini Reşiţa. Între anii 1972-1977 urmează cursurile Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, iar în 1977 este admis la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu. Între anii 1977-1978 satisface stagiul militar cu termen redus la Unitatea militară de infanterie din Zalău. Între anii 1978-1982 și-a desăvârșit studiile teologice la Institul Teologic din Sibiu, iar începînd cu data de 1 noiembrie 1982 a fost încadrat ca preot la Parohia Vrăniuţ, unde și-a desfășurat activitatea cu mult tact pastoral pînă la data de 1 august 1989, când a fost transferat la Parohia Vrani.

Timp de douăzeci și patru de ani a fost pentru credincioșii Parohiei Vrani un adevărat părinte spiritual, fiind mereu în mijlocul acestora, lucrând cu timp și fără de timp la mântuirea turmei încredințate. La data de 24 mai 2009, a primit din partea Întâstătătorului Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Lucian, pentru osteneala și jertfa de care a dat dovadă în activitatea sa pastorală bogată, distincţia de iconom.

Pentru toate cele înfăptuite pentru Dumnezeu şi pentru oameni, pentru misiunea preoţească pe care a îndeplinit-o deplin cu dragoste în parohiile încredinţate, Dumnezeu să-i rânduiască preotului Nicolae Doru Eftimie viaţa cea veşnică. Amin!

Consiliul Eparhial al Episcopiei CaransebeșuluiData: 29 iulie 2013 • Vizualizări: 1304