Părintele Rusalin Simeria pomenit la Caransebeș

Părintele Rusalin Simeria pomenit la Caransebeș

Album foto
Marți, 30 august, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit o slujbă de pomenire pentru părintele Rusalin Simeria
Autor: Serviciul Prezidial
Marți, 30 august, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș o slujbă de pomenire pentru părintele Rusalin Simeria. Mai mulți caransebeșeni s-au rugat împreună cu ierarhul lor pentru sufletul părintelui Rusalin, la 40 de zile de la trecerea la Domnul a celui care a împlinit un secol de viață și care a avut o misiune exemplară de slujitor al lui Dumnezeu și al oamenilor.

Părintele care a mărturisit că se ruga 6 ore pe zi și i-a învățat și pe credincioșii pe care i-a păstorit să facă la fel, își doarme acum somnul de veci în cimitirul „Sfântul Ioan”, cimitirul istoric din Caransebeş, unde sunt înmormântaţi ierarhi ai Eparhiei Caransebeşului, preoţi şi foarte mulţi oameni de seamă din Banatul Montan.

Părintele Simeria Rusalin s-a născut în 12 iunie 1916, în ziua de Rusalii, în comuna Glimboca din judeţul Caraş-Severin. Este hirotonit de episcopul Veniamin Nistor în 16 octombrie 1941, iar din 21 decembrie 1941 începe slujirea la Parohia Sichevița. În 13 aprilie 1963, primește din partea Arhiepiscopiei Timișoarei și Caransebeșului, cu binecuvântarea mitropolitului Nicolae Corneanu, distincția de iconom. La 1 noiembrie 1985, cu ocazia sfințirii Catedralei „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș, primește rangul de iconom-stavrofor pentru întreaga slujire de 44 de ani ca preot în Biserica lui Hristos. După ieșirea la pensie, părintele Rusalin Simeria a continuat să slujească lui Dumnezeu, prin participarea sa fizică și duhovnicească acolo unde era nevoie.

În anul 2011, la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, la vârsta de 95 de ani și la 70 de ani de slujire ca preot, părintele Rusalin a primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, distincția ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II-a pentru clerici. Din 2012, la vârsta de 96 de ani, părintele Rusalin s-a retras din slujirea la biserică din cauza vârstei, dar a continuat să se roage lui Dumnezeu acasă.

Data: 1 septembrie 2016 • Vizualizări: 1481