Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf şi-a sărbătorit hramul

Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf şi-a  sărbătorit hramul
Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf şi-a sărbătoreşte hramul, luni 5 iunie, a doua zi de Rusalii, când cinstim Sfânta Treime
Autor: Pr. Horia Mailat
Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf şi-a sărbătoreşte hramul, luni 5 iunie, a doua zi de Rusalii, când cinstim Sfânta Treime. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi din care au făcut parte pr. Alin MUNTEAN, pr. Petrică ZAMELA, pr. Marius NEGOIŢĂ, pr. Horia MAILAT şi arhid. Vicenţiu ROMÂNU. Din încredinţarea încredinţarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, părintele profesor Gheorghe Tistu, împreună cu un grup de tineri au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie.

În continuare Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” a susţinut un recital de pricesne, iar Tivodor Sonya a interpretat cântece religioase. Copiii Ansamblului Casei de Cultura Anina au prezentat câteva dansuri populare, iar fanfara oraşului a interpretat o suită de cântece.

A doua zi, marţi 6 iunie, sa săvârşit Sfânta liturghie de un sobor de preoţi din care a făcut parte pr. Gelu MOLDOVAN, pr. Marinel BOBESCU, pr. Marius PEICA şi pr. Horia MAILAT, iar după rugăciunea amvonului s-a săvârşit un parastas de pomenire pentru sufletele ctitorilor şi binefăcătorilor locaşului de cult, adormiţi întru Domnul. La sfârşit, toţi cei prezenţi au luat parte la o agapă frăţească în curtea biserici.

Data: 7 iunie 2017 • Vizualizări: 1596