Parohia Zervești în haine de sărbătoare

Parohia Zervești în haine de sărbătoare

Album foto
La numai câțiva kilometri de Caransebeș, în Parohia Zervești a fost astăzi zi de bucurie duhovnicească, deoarece biserica parohială a fost binecuvântată
Autor: Serviciul Prezidial
La numai câțiva kilometri de Caransebeș, în Parohia Zervești a fost astăzi zi de bucurie duhovnicească, deoarece biserica parohială a fost binecuvântată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la 80 de ani de la târnosire. Pentru că în ultima perioadă s-a lucrat la sfântul locaș, atât la exterior, cât și la interior, Preasfinția Sa a venit în Duminica a doua din Postul Nașterii Domnului să sfințească Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Zărvești. La orele dimineții a săvârșit slujba de sfințire, iar în continuare a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

„Ne bucurăm foarte mult că în Postul Crăciunului părintele paroh împreună cu bunii credincioși au finalizat toate lucrările pe care le-au efectuat la sfânta biserică și după 80 de ani biserica din Zervești este resfințită. Sfintele moaște au fost așezate în piciorul sfintei mese de către vrednicul de pomenire Vasile Lăzărescu, în 24 octombrie, 1937. După 80 de ani credincioșii de aici au bucuria de a trece prin sfântul altar, de a se închina cu evlavie la sfânta masă și la sfânta evanghelie și pot să se roage pentru sănătate și pentru toate cele de folos pe care Tatăl cel Ceresc ni le poate dărui. De asemenea, au posibilitatea să-i pomenească pe înaintașii, care au ridicat acest sfânt locaș și să se roage ca această parohie și această comunitate să aibă un viitor frumos și binecuvântat”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Părintele paroh a fost hirotesit de către ierarh iconom, pentru că a slujit biserica lui Hristos, înfrumusețând-o și renovând-o. De asemenea, Părintele Episcop le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” bunilor credincioși ce s-au alăturat demersului de renovare al bisericii. La sfânta slujbă au fost autoritățile locale, precum și numeroși credincioși, mulți dintre ei îmbrăcați în veșminte populare și un număr însemnat împărtășindu-se cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotonit preot pe diaconul Mihai Alexandru Ecovescu, pe seama Parohiei Nicolinț din Protopopiatul Moldova Nouă.

Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Zervești a fost construită în anul 1857 în stil baroc vienez. Biserica a fost târnosită la 24 octombrie 1937 de Vasile Lăzărescu, episcopul Caransebeșului, în urma unor reparații capitale.


Data: 26 noiembrie 2017 • Vizualizări: 2782