Parteneriat încheiat în sprijinul copiilor

Parteneriat încheiat în sprijinul copiilor
Grupul Delphi Packard Moldova Nouă SRL în parteneriat cu Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, a gândit un program recreativ, având drept beneficiari tinerii Centrului Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”
Autor: Pr. Panciu Laurențiu-Gabriel
Urmând sentimentului iubirii frățești și solidarității interumane, grupul Delphi Packard Moldova Nouă SRL în parteneriat cu Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, a gândit un program recreativ, având drept beneficiari tinerii Centrului Social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Pentru acest proiect au fost selectați un număr de nouă copii provenind din familii cu probleme sociale, monoparentale, aflați în grija bunicilor sau a rudelor. Acești tineri fac parte din programul social al parohiei sus numite, unde servesc zilnic prânzul și primesc consiliere religioasă din partea părintelui protopop Bogoliub Martinovici, precum și a voluntarilor Centrului social.

Activitățile s-au desfășurat în după amiaza zilei de 24 iunie, având obiective zona Baziaș, vizitarea mănăstirii sârbești Sf. Sava și întâlnirea cu un alt grup de tineri aflați în vacanță, din zona Cenad. A urmat un schimb de experiență, fiecare împărtășind câte puțin din tradițiile zonei de proveniență: dansuri și cântece populare specifice celor două regiuni culturale (sârbești și românești), poezie în grai bănățean și cântece ale copilăriei.

Ziua s-a încheiat cu o cină oferită de grupul Delphi la una din pensiunile din zonă și vizitarea sediului central din Moldova Nouă, unde fiecare dintre tinerii beneficiari au primit câte un pachet. Această experiență a sădit în sufletul tinerilor sentimentul iubirii de semeni precum și îndrăzneala de a împărtăși tuturora valorile culturale autentice și credința luptătoare ortodoxă.

Data: 5 iulie 2014 • Vizualizări: 663