Participare chiriarhală la eveniment editorial

Participare chiriarhală la eveniment editorial
Sâmbătă 8 mai 2010, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului va particiapa la lansarea volumului „Neamul Mustonilor în Banat”, în sala festivă a Mitropoliei Banatului.
Autor: Serviciul Cultural
La invitaţia domnului judecător Horia Musta, cu binecuvântarea şi participarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului va lua partea la lansarea cărţii „Neamul Mustonilor în Banat”.

Evenimentul va fi găzduit de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei, va debuta la ora 11.00 şi se va bucura de prezenţa ierarhilor, preoţilor, cărturarilor şi oamenilor de cultură din zona Banatului. În cadrul lansării de carte, Chiriarhul eparhiei noastre va susţine o prelegere despre activitatea prolifică şi statornică în Episcopia Caransebeşului, a arhiereului Filaret Musta, cel mai de seamă reprezentant al neamului Mustonilor.

Totodată în ziua împlinirii a 100 de ani de la instalarea Episcopului Miron Cristea la Caransebeş, (8 mai 1910- 8 mai 2010) Preasfinţitul Părinte Lucian va evoca pe scurt fructoasa colaborare dintre Episcopul Miron şi vicarul episcopesc Filaret Musta.

Data: 4 mai 2010 • Vizualizări: 1216