Întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

30 April 2022 Off By Herea Darius
Întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vineri 29 aprilie, a avut loc în Parohia Ohaba Bistra din Oțelu Roșu, întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei din Protopopiatul Caransebeş, al cărui coordonator este părintele Ioan Negrei de la Parohia Cireșa.

Întâlnirea a debutat în biserica parohială cu o rugăciune de seară săvârșită de un sobor de preoți alcătuit din părintele Nicolae-Pavel Negrei de la Parohia Măru, părintele Ioan Seracin de la Parohia Valea Bistrei, părintele Liciniu-Gheorghe Oltean de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena-Oțelu Roșu și părintele paroh Claudiu-Ioan Velici.

În continuare părintele Silvășan Trandafir de la parohia Băuțarul Inferior a prezentat referatul intitulat ,,Rugăciuni de laudă, mulțumire și cerere”, temă cuprinsă în programul-cadru al „Anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”.

Preoții prezenți au apreciat conținutul bogat al comunicării cu referiri la Mântuitorul Hristos ,,care Însuși S-a rugat, ca Dumnezeu-Om, atât la templu cât și singur. El ne-a învățat cum să ne rugăm, prin exemplul Său, prin pilde și minuni. Hristos a dovedit puterea rugăciunii plină de credință și nădejde a lui lair, mai marele sinagogii, înviindu-i fiica. El a ascultat și cererea stăruitoare a unei femei păgâne, o cananeancă smerită, căreia i-a izbăvit fiica sau a sutașului roman al cărui slugă era grav bolnavă. Domnul ne-a arătat apoi, în pilda vameșului și a fariseului, că El nu caută la fața omului, ci la inima lui. Rugăciunea stăruitoare, smerită, plină de credință, nădejde şi dragoste pentru aproapele și pentru sine este rugăciunea plăcută lui. Mai presus de toate acestea, Mântuitorul ne-a arătat modelul desăvârșit de rugăciune cuprins în Rugăciunea Domnească.” ,,Urmând exemplul Mântuitorului, Biserica îndeamnă credincioșii să participe la sfintele slujbe și să se roage împreună în familie, înălțând rugăciuni de laudă, de mulțumire si de cerere lui Dumnezeu”.

În partea a doua a întâlnirii s-au discutat probleme organizatorice în legătură cu manifestările prilejuite de desfășurarea în Eparhia noastră a celei de a XV-a ediții a ,,Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului”, manifestări prilejuite de sărbătorirea celui de-al doilea hram al Catedralei episcopale. (Pr. Romulus Frîncu)