Pe urmele lui Hristos...

Pe urmele lui Hristos...
Elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Gimnazială Nr.7 din Reşiţa au vizitat expoziţia de fotografie „Mormântul Domnului de la Ierusalim” deschisă la Oficiul parohial al Bisericii "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari", Reşiţa.
Autor: Prof. Diana Raţiu
După ce, de-a lungul mai multor ore au aflat informaţii noi despre patimile, moartea şi Învierea Domnului, astăzi elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Gimnazială Nr.7 din Reşiţa au avut posibilitatea să meargă pe urmele lui Hristos până la mormântul Lui. La invitaţia părintelui paroh. Petru Berbentia copiii au putut vizita expoziţia de fotografie „Mormântul Domnului de la Ierusalim” deschisă la Oficiul parohial al Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, Reşiţa.

Ca de fiecare dată, gazda noastră şi-a primit oaspeţii cu drag şi cu multe poveşti. În prima parte a întâlnirii, pr. Berbentia a oferit o mulţime de detalii despre ultimile momente din viaţa lui Iisus, iar elevii au intervenit completând expunerea cu informaţiile deja ştiute. Apoi, pornind de la propriile amintiri de la Locurile Sfinte, părintele a arătat copiilor oraşul Ierusalim cu Biserica Mormântului, le-a vorbit despre Via Dolorosa şi despre biserica ce adăposteşte mormântul lui Iisus, le-a povestit despre piatra ungerii şi despre urma lăsată de Lumina Sfântă pe una din coloanele de la intrarea în biserică, dar şi despre locul unde a fost ridicată crucea pentru răstignirea Domnului. Concluzia a fost una singură: mergând pe urmele lui Hristos la Locurile Sfinte nu se poate să nu îţi complectezi informaţiile despre Iisus şi bineînţeles, comportamentul faţă de cele sfinte!

La final, după ce au mulţumit pentru interesantele poveşti, elevii au primit câte un pliant cu biserica gazdă şi invitaţia de a veni şi la toamnă spre a vedea o nouă expoziţie cu locuri creştine de pelerinaj.

Data: 24 mai 2016 • Vizualizări: 297