Pelerinaj la hramul schitului Poiana Mărului

Pelerinaj la hramul schitului Poiana Mărului
La praznicul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, schitul Poiana Mărului îşi sărbătoreşte hramul.
Autor: Serviciul Exarhat
La praznicul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie 2011) , schitul Poiana Mărului îşi sărbătoreşte hramul. Cu acest prilej, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la parohia Măru va fi adusă în pelerinaj la schit.

Programul liturgic al sfintelor slujbe ce se vor oficia cu prilejul hramului este următorul:

Joi, 23 iunie 2011 la ora 18.00, va avea loc întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni , urmată de o procesiune spre mănăstire, iar la 19.00 se va oficia slujba vecerniei cu litie de către Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului. La ora 23.00 se va oficia utrenia, urmată de acatistul Sf. Ioan Botezătorul şi rugăciuni de dezlegare.

Vineri, 24 iunie 2011, la ora 7.00, va avea loc slujba de sfinţire a apei, după care se va săvârşi Sfântul Maslu. Începând cu orele 9.30, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului alături un ales sobor de preoţi şi diaconi, va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească.

Credincioşi din mai multe zone ale Banatului sunt aşteptaţi să poposească în rugăciune la schitul Poiana Mărului şi să se închine la icoana făcătoare de minuni care datează din secolul al XVI-lea.

Data: 22 iunie 2011 • Vizualizări: 1625