Pelerinaj, rugăciune şi comuniune la Parohia Borlovenii Vechi

Pelerinaj, rugăciune şi comuniune la Parohia Borlovenii Vechi
Duminică, 31 martie, în Parohia Borlovenii Vechi, Protopopiatul Băile Herculane, a poposit icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Călugara
Autor: Pr. Petrică Zamela
Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi bunăvoinţa Maicii Preacurate, duminică, 31 martie, în Parohia Borlovenii Vechi, Protopopiatul Băile Herculane, a poposit icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Călugara adusă de arhim. Casian Oniţa şi alţi vieţuitori ai mănăstirii, alături fiind şi maica Anastasia Pah, stareţa schitului Bogaltin si alte vietuiţoare ale asezământului.

La Sfânta Liturghie au participat sute de credincioşi veniţi pentru a o cinsti pe Maica Preacurată şi pentru a-i cere ajutorul. Foarte mulţi dintre ei s-au împărtăşit cu Trupul şi Sangele Domnului, desăvârşind astfel sărbătoarea duhovniceasca de la Borlovenii Vechi.

Între Parohia Borlovenii Vechi, Mănăstirea Călugăra şi Schitul Bogâltin, exista legaăuri foarte vechi, de pe vremea când moşii şi strămoşii noştri străbăteau la pas munţii, pe cărări doar de ei ştiute, pentru a ajunge la aceste locasuri sacre de închinaăciune, pentru rugăciune şi pentru sfat duhovnicesc. Hramurile acestor mănăstiri erau prilejuri de pelerinaje organizate, tradiţie pe care am dori sa o reluăm în viitor.

Icoana a rămas în biserică până în după amiaza zilei, fiind privegheată de mulţimea de credincioşi adunaţi din toate satele Văii Almajului, când în dangătul clopotelor, în cântări duhovnicesti şi în lacrimi de bucurie s-a întors spre Călugara.

Data: 1 aprilie 2013 • Vizualizări: 708