Pelerini din Episcopia Severinului și Strehaiei la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Pelerini din Episcopia Severinului și Strehaiei la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
Luni, 23 mai, la Catedrala Episcopală din Caransebeș au poposit aproximativ 50 de pelerini veniți din Protopopiatul Baia de Aramă, Episcopia Severinului și Strehaiei
Autor: Serviciul Prezidial
Luni, 23 mai, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a primit un grup de aproximativ 50 de pelerini veniți din Protopopiatul Baia de Aramă, Episcopia Severinului și Strehaiei.

Grupul a fost condus de părintele protopop Vasile Ganțu, precum și de alți preoți din parohiile protopopiatului. Preasfinția Sa Lucian a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru pelerinajul la care au pornit oaspeții veniți din eparhia vecină, apoi le-a împărțit iconițe, pliante și alte daruri, împărtășindu-le și un cuvânt duhovnicesc pentru mângâierea sufletului.

La final Ierarhul de la Caransebeș le-a mulțumit pelerinilor că au ales să viziteze și Catedrala episcopală din Caransebeș, un monument religios de mare importanță pentru municipiul Caransebeș, dar și pentru întreaga Eparhie a Banatului Montan.

Credincioșii din Baia de Aramă au pornit într-o excursie spirituală înspre Maramureș pentru a se închina sfinților ca să le îndrepte sufletele spre Dumnezeu, dar și pentru a descoperi valorile spirituale și patrimoniale ale poporului român.

Data: 24 mai 2016 • Vizualizări: 598