Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeșului în ședință de lucru

Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeșului în ședință de lucru
Miercuri, 13 noiembrie, la reședința episcopală din Caransebeș, a avut loc ședința Permanenței Consiliului eparhial sub președenția Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, și cu participarea părinților protopopi din cele 4 protopopiate ale Eparhiei
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 13 noiembrie, la reședința episcopală din Caransebeș, a avut loc ședința Permanenței Consiliului eparhial sub președenția Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, și cu participarea părinților protopopi din cele 4 protopopiate ale Eparhiei.Pe ordinea de zi au fost cuprinse discuții cu privire la problemele de natură administrativ-bisericească, economică, social-filantropică și canonică.

A fost prezentat părinților protopopi calendarul alegerilor organismelor parohiale deliberative și executive, pentru mandatul 2014-2018. Au fost transmise deopotrivă protopiatelor și parohiilor implicit, toate tipizatele privitoare la acest demers electiv.

Ca urmare a pelerinajului binecuvântat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena în Episcopia Caransebeșului, în perioada 6-8 decembrie 2013, a fost transmis programul duhovnicesc desfășurat în cuprinsul protopopiatelor Caransebeș și Reșița. Totodată, ca urmare a constatărilor inspectorului eparhial a fost prezentat spre aprobare un nou regulament al normelor metodologice de întocmire şi utilizare a documentelor financiar – contabile pentru protopopiat și parohie. În acest fel se dorește uniformizarea metodologiei de funcționare financiar-contabil, în conformitate cu noile prevederi legale în vigoare.La sectorul social-filantropic au fost analizate rezultatele colectelor în produse și alimente la nivel de eparhie pentru activitatea învățământului telogic seminarial și a așezămintelor social-filantropice.

Permanenţa Consiliului eparhial se compune din chiriarh, ca preşedinte, episcopul-vicar sau arhiereul-vicar, vicarul eparhial, consilierii eparhiali, inspectorul eparhial, secretarul eparhial, exarhul, consilierul juridic şi contabilul-şef, ca membri. Permanenţa Consiliului eparhial exercită atribuţiile Consiliului eparhial în perioada dintre şedinţele acestuia, cu excepţia celor prevăzute de „Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române”.

Data: 14 noiembrie 2013 • Vizualizări: 1724