Permanenţa Consiliului Eparhial la Caransebeş

Permanenţa Consiliului Eparhial la Caransebeş
Marţi, 26 iunie, la reşedinţa episcopală din Caransebeş, a avut loc şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 26 iunie, la reşedinţa episcopală din Caransebeş, a avut loc şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial. Întâlnirea a fost prezidată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Pe ordinea de zi au fost mai multe temeiuri privitoare la bunul mers al eparhiei, în toate sectoarele de activitate.

În cadrul şedinţei, teologul Ungar Vali Petrică a fost numit preot pe seama parohiei vacante Duleu din Protopopiatul Reşiţa. Totodată s-au discutat probleme de natură misionară în comunităţile parohiale acolo unde preoţii nu pot locui în parohie datorită inexistenţei unei case parohiale. În acest context, punctual au fost gândite anumite strategii administrativ-misionare, potrivit cărora în colaborare cu autorităţile locale şi cu alte instituţii de învăţământ să se identifice locaţii, care nu mai sunt utilizate şi pot primi o funcţionalitate în cadrul unităţilor parohiale, conforme cu protocolul încheiat de Patriarhia Română cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului şi cu Ministerul Ministerul Administrației și Internelor.

De asemenea i-au fost încredinţate părintelui diacon Nicolae Codrea atribuţii în cadrul Biroului de presă al Episcopiei Caransebeşului în relaţie cu Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române.

Data: 26 iunie 2012 • Vizualizări: 1282