Pictura Bisericii din Parohia Rugi a fost sfințită

Pictura Bisericii din Parohia Rugi a fost sfințită

Album foto
În prima Duminică din Postul Naşterii Domnului pictura Bisericii din Parohia Rugi, Protopopiatul Caransebeş a fost binecuvântată
Autor: Serviciul Prezidial
În prima Duminică din Postul Naşterii Domnului pictura Bisericii din Parohia Rugi, Protopopiatul Caransebeş a fost binecuvântată. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a venit în mijlocul credincioşilor din această parohie pentru a le răsplăti osteneala depusă în ultima perioadă la sfânta biserică. Preasfinția Sa a săvârșit slujba de sfinţire a picturii sfântului locaş cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și a pecetluit sfânta masă. În continuare înconjurat de un sobor de preoți și diaconi ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În anul 2006 biserica din Rugi a ars în proporţie de 80%, iar după 11 ani îmbracă haine de sărbătoare, de aceea numeroşi credincioşi au venit să participe la această zi de bucurie. Mulţi copii şi tineri au fost îmbrăcaţi în haine populare şi un număr însemnat s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Părintele paroh a fost hirotesit de către ierarh iconom-stavrofor, iar binefăcătorilor sfântului locaş Preasfinţia Sa le-a dăruit Diploma de excelență „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca”. La momentul potrivit a fost citită şi Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminica din Postul Naşterii Domnului. După Sfânta Liturghie chiriarhul a sfinţit şi o troiţă ridicată în mijlocul localităţii.

„Ne bucurăm că în anul omagial al sfintelor icoane și biserica parohială din satul Rugi s-a înveșmântat cu această pictură preafrumoasă, iar noi Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să mai binecuvântăm o biserică care și-a pus veșmântul picturii. Avem aici un preot vrednic, care se ostenește cu timp și fără timp și credem că atât păstorul, cât și credincioșii acestei parohii sunt vrednici pentru tot ceea ce înseamnă administrarea și buna desfășurare a problemelor bisericești într-o localitate. Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să binecuvinteze calea postului și să le dăruiască acestor credincioși și nouă tuturor un praznic al Nașterii Domnului cu împliniri duhovnicești și anul care se apropie să fie un an mai bun, în care să fim mai aproape unii de alții în tot ceea ce înseamnă unitatea credinței și unitatea neamului românesc”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica din Parohia Rugi a fost construită în anul 1901 şi a fost târnosită de Preasfinţitul Părinte Lucian în 6 iunie 2010. Sâmbătă, 18 noiembrie, Părintele Episcop Lucian a sfinţit o troiță în Parohia Maciova din Protopopiatul Caransebeş, după care înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Slujba Vecerniei.


Data: 20 noiembrie 2017 • Vizualizări: 2189