Piesa de teatru „Mironosițele”

Piesa de teatru „Mironosițele”
În după-amiaza zilei de duminică, 19 mai, în sala de fetivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, s-a desfăşurat piesa de teatru „Mironosiţele”
Autor: Serviciul Cultural
În după-amiaza zilei de duminică, 19 mai, în sala de fetivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, s-a desfăşurat piesa de teatru „Mironosiţele” în distribuţia elevilor Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, a celor de la Liceul Teoretic „Traian Doda” și a celor de la Liceul Pedagogic „C.D Loga” din localitate.

Momentul cultural s-a bucurat și de prezența Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, aceasta fiind înscrisă în programul manifestărilor „Zilelor credinţei şi culturii în Caraş-Severin”, ediţia a VII-a. Totodată, evenimentul a adunat în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului spectatori de toate vârstele, care s-au bucurat de râvna şi talentul tinerilor seminarişti şi elevi liceeni caransebeşeni.

Piesa de teatru a fost pusă în scenă prin osteneala pr. prof. Pătruţ Bănăduc, precum și a profesorilor Rada Petrișor și Dorina Coste. Spectacolul s-a jucat după un text cules de D. St. Petruţiu, reîntocmit de marele dramaturg Victor Ioan Popa, text apărut în „Cartea satului” nr. 28, în Bucureştiului anului 1938. Sceneta a desăvârşit în mod artistic Duminica a III-a după Paşti, Duminica Mironosiţelor, care a adus în faţa ochilor duhovniceşti ai credincioşilor încredinţarea femeilor mironosiţe de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Reprezentaţia a plăcut spectatorilor prin diversitatea interpretării, prin succedarea scenelor aranjate într-un decor inedit şi prin acurateţea istorică şi duhovnicească a mesajului transmis. La desfăşurarea evenimentului cultural şi-au dat concursul Episcopia Caransebeşului, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, Liceul Teoretic „Traian Doda” din Caransebeș și Liceul Pedagogic „C.D Loga” din localitate.Data: 19 mai 2013 • Vizualizări: 1265