Piesa de teatru „Mironosițele” la Caransebeș

Piesa de teatru „Mironosițele” la Caransebeș

Album foto
Joi, 1 mai, Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit piesa de teatru, cu tematică religioasă ,„Mironosiţele”
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 1 mai, Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit piesa de teatru, cu tematică religioasă ,„Mironosiţele”, după un text cules de D. St. Petruţiu şi reîntocmit de marele dramaturg Victor Ioan Popa. Protagoniştii acestei piese au fost elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș şi un grup de tinere de la Liceul Teoretic „Traian Doda” din localitate, coordonaţi de părintele profesor Pătruţ Bănăduc.

Momentul cultural este înscris în programul manifestărilor „Zilele credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeşului”, ediţia a VIII-a, bucurându-se de prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Arătând că prin această piesă se aduce o „ofrandă” culturală marelui praznic al Învierii Domnului, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, ne-a declarat: „Perioada post-pascală în care ne aflăm a fost cinstită de elevii Seminarului Teologic din Caransebeş cu un moment de dramaturgie religioasă, prin punerea în scenă a unei piese de teatru cu tematică biblică, referitoare la adeverirea Învierii Domnului prin femeile mironosiţe. Considerăm osteneala seminariştilor o frumoasă ofrandă culturală adusă Praznicului praznicelor, dar şi o jertfă închinată Sărbătorii Credinţei şi Culturii în Episcopia Caransebeşului”. La eveniment au participat membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoți din localitate şi din parohii cu elevi la Seminar, precum și un numeros auditoriu.


Data: 1 mai 2014 • Vizualizări: 1029